Ga naar de inhoud

Vijfsterrenmenu

Voor het RaDa zou het een geschenk zijn als de Italiaanse anti-elitepartij de Vijfsterrenbeweging zich uitzaaide naar het Haarlemse firmament, met zijn allegaartje van halfbakken ideeën en lukrake plannen.

De nieuw gekozen burgemeester van Rome, Virginia Raggi, beweerde dat het een complot was dat er na haar aanstelling ineens zoveel koelkasten op de stoep stonden. Haar beleid werd gesaboteerd! Ze wist het zeker. #Frigogate bleek nadien veroorzaakt te worden doordat de gemeente had verzuimd een contract te verlengen met de grofvuilophalers.

.

virginia

.

Ook Turijn heeft een burgemeester van M5S-signatuur (Movimento 5 Stelle). Ze heet Chiara Appendino en in de Guardian Weekly (18 nov.) lees ik over haar vijfjarenplan om in Turijn het vegetarisme te bevorderen.

.

chiara .

De praktische uitwerking heeft nog weinig om het lijf. Wel is voorlopig bereikt dat voor- en tegenstanders fel tegenover elkaar staan. Slagers eisen dat tegenover een eventuele  ‘vleesloze dag’ ook een verplichte vleesdag komt te staan. Anderen voeren aan dat het gemeentebestuur zijn prioriteiten niet op orde heeft: zo komen sommige noodruftige scholen geld tekort voor wc-papier en laten dat de kinderen zelf meenemen. Zeg nou zelf…

De slachtdieren zijn voor en de tofoeboeren ook, dat laat zich raden. En trouwens, had katholiek Italië voorheen niet een vleesvrije vrijdag? Ondertussen, hier in Haarlem… weet iemand hoe neoburgemeester Wienen hierin staat?(Schnitzelgrappen naar behoefte zelf toevoegen, svp)

Niet dat wij geen idealen door onze politiek klutsen natuurlijk. 023 heeft de homozebra bij de Parklaan/Kruisweg – die wordt door duizenden voorbijgangers als voetveeg gebruikt. Om de gemoederen niet te hoog te laten oplopen is wijselijk gekozen voor verfsoorten die snel verfletsen. Over een paar weken zullen de banen van de regenboog homo-geen grijs zijn.

Zo doen wij die dingen hier.

P.S. Als toegift de inpandige regenbogen van Gabriel Dawe in het Toledo Museum of Art (Ohio),

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *