Ga naar de inhoud

PvdA-nudisten

Een aantal stukjes over mijn vader (hier ondergebracht in de categorie ‘Op bezoek’) is deze maand gepubliceerd in Labyrint, het kwartaalorgaan voor Alzheimer Zuid-Kennemerland. En zo kwamen we met een vriendin te spreken over het verpleegtehuis waar zij werkt. Ze komt zelden thuis zonder verhalen.

Een van haar patiënten zag er op een dag onthutst uit. Desgevraagd liet zij los dat er boven in haar huiskamer allemaal mensen liepen. Erg waarschijnlijk was het niet, maar (nooit tegenspreken!) toen mijn vriendin naar nadere bijzonderheden hengelde, kwam ze prompt tot de kern: “Het zijn PvdA-ers!”

Liepen ze met een roos in de hand? Had ze Diederik Samson herkend of Joop den Uyl? Had Aboutaleb geprobeerd het oudje tot de socialistische heilsleer te bekeren? Het zal voor altijd in het ongewisse blijven, want alsof het nog niet gruwelijk genoeg was, voegde ze er in een adem aan toe: “En ze zijn NAAKT!”

1 reactie op “PvdA-nudisten”

  1. 100% Zeker weet je het nooit maar als die vriendin in het Reinaldahuis werkt is er hoogstwaarschijnlijk geen sprake van hallucinatie maar va een keihard feit. Na 15 jaar lidmaatschap verbaas ik mij nergens meer over,. Naakt door een rood verpleegtehuis lopen tijdens de 1 mei viering? DOEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *