Ga naar de inhoud

K****gen

Is er al een Kerstknutsel- en frutselgen ontdekt en zo ja, waarom heb ik het dan niet? Deze weken staan miljoenen Noord-Europeanen en Amerikanen klappertandend en met doodsverachting op wankele trapleertjes en zwiepende ladders om de dakgoten te versieren met K****slingers, K****sterren en K****verlichting.

Zo niet ik. Ik zie de bedrijvigheid aan en kijk er naar als een koe naar een plakje leverworst. Het is niet zo dat ik me erger aan al die gevelbrede rendiersleeën of exhibitionistische aartsengelen. Ik vind het best wel sfeervol allemaal, voor de andere mensen. Maar ik piek-er er geen moment over om zelf de geringste bijdrage te leveren aan de K****knusheid, binnens- of buitenshuis. Er staat hier in de huiskamer geen K****boom (plastic of echt) en ik heb me nog nooit vergrepen aan een hulsttakje. Steekschuim heeft van mij niets te vrezen en voor het raam hangt géén K****sneeuwvlok.

Wel draag ik al weken mijn Santa-pak

Wellicht dat medici later kunnen vaststellen waar het bij mij en mijn lotgenoten aan schortte. De stakkers, zullen ze zeggen – als ze nu hadden geleefd, hadden we ze met een simpele ingreep kunnen laten meegenieten van de Kerstknusheid. Je moet er toch niet aan denken, zo’n man heeft nooit de vreugde van sneeuwspray gekend…

.

kerstknus

.

De RaDa-prijs voor de fraaiste K****etalage gaat voorlopig (de inzendtermijn is nog niet verstreken) naar de Regio Bank aan de Wagenweg, waar onophoudelijk poedersneeuw langs de beide bomen dwarrelt. De financiële wereld, ja, ook daar doen ze aan the true spirit of Christmas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *