Ga naar de inhoud

K****igst

Wijselijk had ik gisteren een slag om de arm  gehouden toen ik de Regio Bank aan de Wagenweg huldigde als Kerstversierder van het Jaar. Wetende dat in Haarlem-Noord dat ene gezin woont…

Toen Nederland zich dit jaar niet wist te kwalificeren voor het EK-voetbal (128 deelnemende landen?) ging mijn hart vooral naar hen uit. Bij grote voetbalevenementen plegen ze hun huis aan de Rijksstraatweg in oranje te draperen; bomen en struiken gaan schuil achter guirlandes en vlaggetjes en – het pièce de résistance – twee levensgrote Oranje-leeuwen bevolken tot het moment van uitschakeling de tuin. Hoe zijn die mensen de afgelopen zomermaanden doorgekomen?

Gelukkig hoeft ons land zich voor Kerstmis niet te plaatsen. Dus dát versierpleziertje laten ze zich niet ontgaan.

.

zwartkerst

.

Alle hens aan dek! Alles uit de kast! De Kerstkitschkast, met kaarsjes, hertjes, staartsterren, dennen en nog veel meer. Waar de aartsengel Gabriël de rest van het jaar bivakkeert weet ik niet. In een kist past ie niet. Heeft ie een eigen kamertje op zolder? Of een hele etage, samen met het leeuwenechtpaar?

.

kerstengel

.

Of zou ie demontabel zijn of opblaasbaar? Voorlopig laat ik dat Mysterie liever onaangeroerd. Hoe dan ook, nog te bezichtigen tot Driekoningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *