Ga naar de inhoud

TMG & VVD

Eén voordeel van het onbezoldigd soloredacteurschap is dat ‘ze’ (een onzichtbare en onbereikbare directie, overkoepelende organisaties, banenplannenmannen) niet zo gauw een kwart van je zullen wegbezuinigen.

Hoewel, met die fuckers van TMG zou ik het nog niet eens zeker weten – de Telegraaf Media Groep bestond het de redacties van hun regionale kranten, waaronder ons eigenste Haarlems Dagblad, op 31 december bij wijze van oudjaarsbonus te laten weten dat een kwart van de 185 banen zal verdwijnen.

Nota bene (ik baseer mij op NRC van vandaag), in 2004 boden diezelfde regiokranten nog emplooi aan 450 journalisten. Het zal je beroep / krant maar wezen… Kikkers die langzaam aan de kook worden gebracht hebben er tenminste geen weet van; maar deze ingrepen gaan met de botste bijl en zonder verdoving.

.

HD-logo

.

Vandaag is zo’n dag dat ik denk dat ik hetzij tegen heug en meug op Facebook moet, hetzij intensiever moet Koopsen en Uiveren; vanachter mijn brave bureautafel (onnagekeken proefwerken links, studiewijzers rechts) kan ik de stemming in de binnenstad niet peilen. Kolkende woede? Ontzetting? Doffe berusting? Solidariteit met de lokale journalisten? Worden er al plannen gesmeed om het HD los te bikken van die voze Telegraaf-kliek en weer levensvatbaar te maken als zelfstandige krant?

Over mijn falende voelsprieten gesproken: over het overlopen van fractievoorzitter Rob de Jong van VVD naar PVV had ik op Twitter wel meer leedvermaak en hoongelach verwacht. Ook op de VVD-site moddergooien noch natrappen. Hopelijk op Facebook wel? Persoonlijk ben ik blij dat we (althans tijdelijk) van De Jongs eeuwig verongelijkte oppositiegekef en -gejank verlost zijn. En dat ie tussen die grommende pitbulls van Geert wel aan de bak komt moet ik nog beleven. Trouwens, die Jeroen Boer, zou dat niet ook een crypto-PVV-er kunnen zijn? Maar zoals gezegd, ik vertrouw mijn antennes maar matig; voor hetzelfde geld zit ie straks bij de PvdA op schoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *