Ga naar de inhoud

Onder de plak

Ik loop langs een tuin aan de Schotersingel, waar een jonge man gebogen staat over een fiets met een lekke band. Een damesfiets, die met zadel en stuur op de grond rust in afwachting van de operatie.

De vrouw des huizes (jaar of dertig) loopt over het tuinpad naar binnen en voegt hem in het voorbijgaan toe: “Als je vindt dat ik het moet doen, moet je het maar zeggen…” Het klinkt niet vriendelijk.

???????????????????????????????????????????

Ai, zo’n zin zit vervolgens in mijn hoofd als een onvindbaar glassplintertje in een lege binnenband. Want wat bedoelt ze nou?

.

9b-lek_opsporen-luchtbellen-300x169

.

A. “Ik doe hier al alles in huis en dan heb jij het gore lef te mekkeren als ik je vraag even een bandje voor me te plakken?”

B. “Zo zijn we niet getrouwd! Onbestaanbaar dat dat ik mijn eigen band plak – ik kom nota bene net van de manicure.”

C. “Dit is je laatste kans, je hoeft maar te kikken en dan vraag ik nog dit weekend een flitsscheiding aan, lamlul!”

D. “Ja, je zal het wel weer niet kunnen, maar doe eerst maar eens een serieuze poging. Als je onder de vieze smeer zit en het lukt echt niet, ben ik eventueel bereid te hulp te komen.”

E. Een andere optie, aan te dragen door huwelijkstherapeuten of RaDa-lezers met meer mensenkennis dan ik.

P.S. Misschien moet er een categorie ‘Gespreksflarden’ komen. Of een categorie ‘Gespreksflarden aan de Schotersingel’. Zie bijvoorbeeld Niet Officieel.

3 reacties op “Onder de plak”

  1. Voor zulke dingen moet je van te voren afspraken maken. Zoals: ik plak hier alle banden en jij strijkt mijn overhemden. Al meer dan 30 jaar en nooit ruzie.

  2. Aan de Schotersingel en geen geld voor de fietsenmaker. In mijn beleving is de beste huwelijkstherapeut de vakman. Kom nou toch!

  3. @Gerko: het geheim van een goed huwelijk!
    @schulp: ja, de vakman, die mogen ze van mij ook clonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *