Ga naar de inhoud

Filehoofdstad

Haarlem is dé nieuwe filehoofdstad van Nederland. Een autorit hier duurt gemiddeld 27% langer door opstoppingen, omleidingen en grote drukte.

Daarmee lost onze stad Den Haag af, dat de laatste twee jaar deze weinig benijdenswaardige titel droeg. Dat blijkt uit de jaarlijkse ‘traffic index’ van navigatiebedrijf TomTom, zoals vandaag bekend gemaakt.

Slechte reclame voor onze stad, dat pijnlijke besef klinkt door in de eerste reacties. ‘Dit bevestigt wat wij al vreesden,’ zegt gemeentewoordvoerder Gijs Hooksman. ‘Deels komt het juist doordat wij momenteel zo veel investeren in de infrastructuur. Helaas zorgen die werkzaamheden tijdelijk voor verkeerscongestie.’

De automobilistenpartij bij uitstek, de VVD, weigert te berusten in de situatie. Voorzitter Joop Funnegasser laat weten dat er binnen de partij gewerkt wordt aan een constructief plan. ‘Ik stond gisteren weer een half uur vast bij de Buitenrustbrug en dat zet je toch aan het denken.’

.

buitenrustbrug

De Buitenrustbrug op een gewone dinsdagmiddag

Funnegasser: ‘In plaats van te blijven vloeken op de overheid en gefrustreerd te toeteren, zouden wij als liberale burgers ook zelf iets moeten doen. Bijvoorbeeld de auto thuislaten op dinsdag- en donderdagmiddag, als de drukte het grootst is. Op vrijwillige basis! Of anders gedwongen. De U-bocht… ik hou er niet van, in het verkeer noch in de politiek, maar in dit geval heeft onze eigen VVD-denktank Files Aanpakken Kan Effectiever!!! mij ervan overtuigd dat we het stuur om moeten gooien. Er is hoop op verbetering. Ik heb ze persoonlijk een compliment gemaakt laatst: ja, jullie zijn goed bezig daar bij FAKE.’

(Het RaDa test of nepnieuws een gat in de lokale markt is)

P.S. in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

2 reacties op “Filehoofdstad”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *