Ga naar de inhoud

Brughangers

‘Je kwetsbaar opstellen’ is een uitdrukking die gelukkig een stille dood is gestorven. Wat we nog wel hebben is ‘je kwetsbaar ophangen’. Neem Jesse Klaver.

Vandaag in Trouw wordt uitgelegd hoe hij en zijn campagneteam van Groen Links, gedragen op golven van Torentjes-hoog optimisme, de Heineken Music Hall/Afas Live afhuren voor een verkiezingsbijeenkomst. Klaver is hot en het beste bewijs daarvoor is dat hij gretig wordt aangevallen, door rechts, links en midden; door De Telegraaf, Dijsselbloem en Buma.

Er worden vraagtekens gezet bij de Obama-allures die Klaver zich aanmeet, maar daar staat tegenover dat zijn affiche hier in Haarlem ook gewoon ouderwets aan de bruggen hangt (zolang de biologisch afbreekbare tie wraps van GL het houden).

.

Jessegaaf

.

Hangen, met alle risico’s van dien. Want het heeft er veel van weg dat zijn beeltenis het slechtste losmaakt bij zijn politieke tegenstanders.

.

Jesse1

,

Of is het de jeugdige gaafheid van zijn verschijning die hem tot een geliefd doelwit maakt van vandalen?

.

Jesse2

. 

Opmerkelijk genoeg zijn het vooral de ogen die het moeten ontgelden. Die onverdraaglijk oprechte blik.

.

Jesse3

.

Waarbij we niet kunnen uitsluiten dat het niet-menselijke daders betreft. Denk Birds. Is het mogelijk dat vogels Jesses donkere kijkers aanzien voor hazelnoten of een andere lekkernij? Hoewel… de net zo glanzende ogen van zijn grootste concurrent aan de Haarlemse brugleuningen blijven tot nu toe ongeschonden.

.

VanHaga

. 

Haarlem Kiest van Haga doet een opvallend beroep op ons chauvinisme. Om met voorkeurstemmen gekozen te worden heeft hij zo’n 16.000 stemmen nodig (in de peilingen staat de VVD op 28 zetels), dus hangt onze man zich kwetsbaar op en stelt zich bloot aan de elementen. Gisteren zorgden de regendruppels voor een merkwaardig effect. Mazelen, vlekkentyfus, waterpokken?

.

Hagamazelen

.

Zenuwvlekken? Laten we het houden op verkiezingsuitslag.

PS Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 maakte het RaDa een aardige reeks over het beplakken van de verkiezingsborden. Deze is terug te vinden als Haarlemse Plakoorlog (het is het leukst als je eerst terug scrollt naar de maagdelijke borden aan het begin)

PPS In de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

2 reacties op “Brughangers”

  1. Het valt me op dat vrijwel niemand meer een affiche voor het raam heeft hangen. Bij mij in de buurt hangt 1 affiche van de PvdA en dat is het.

  2. Jesse hangt gezellig achter mijn Utrechtse voordeur. Helaas kom ik altijd door de achterdeur binnen, dus we wisselen weinig blikken uit.

    Vroeger in het Haarlemse hadden we buren die D66 en de PvdA knus naast elkaar hingen. Helaas hield hun huwelijk geen stand en is de PvdA alleen achtergebleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *