Ga naar de inhoud

Brughanger (3)

Volgens de laatste BDV-peiling* zakt de PvdA tot onder de acht zetels bij de komende Kamerverkiezingen – een rampzalig cijfer, dat tot steeds heviger paniek leidt bij de sociaaldemocraten.

Alles wijst erop dat de tot op heden gevolgde campagnestrategie bij de kiezer niet aanslaat (of de kiezer geheel ontgaat). Om Lodewijk Asscher premierabel over te laten komen, presenteert deze zich bij publieke optredens als verstandig, evenwichtig en ietwat afstandelijk. Meer Verzoener dan Verlosser. Maar de gehoopte wederopstanding van de PvdA blijft tot dusver uit. ‘Bedaard’ is in deze overspannen tijden synoniem aan ‘onzichtbaar’; ‘niet hysterisch’ staat gelijk aan ‘klootloos’.

Een verandering van lijsttrekker zo kort voor 15 maart is een woeste gok, maar de PvdA-partijtop is de radeloosheid nabij. Volgens een vandaag verschenen persbericht van FOBL** zou in het diepste geheim worden gewerkt aan de terugkeer van illustere voorganger Job Cohen. Het bericht wordt gestaafd met deze archieffoto. Als de coup doorgaat, zullen de posters dinsdag op bruggen in het hele land hangen.

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

*BDV = Bureau Datavervalsing

** FOBL = Feiten Op Bestelling Leverbaar

PS de RaDa-reda werkt (de tijdgeest indachtig) aan een nieuwe categorie, fake news; eerder verscheen in deze reeks al Filehoofdstad

PPS In de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

1 reactie op “Brughanger (3)”

  1. In plaats van de aangekondigde grote tweestrijd, overweegt de VVD Wilders ook weer terug te halen binnen de eigen gelederen, hoor ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *