Ga naar de inhoud

VVD-meester

Wat nu weer? Bernt Schneiders stemt VVD?!?! En draagt dat uit in een advertentie? Muggenmeester wordt Ballenmeester?

.

170311-VVDBernt2,0

.

Demonstratief dansen op het graf van zijn eigen PvdA, dat is het! En nog iets… er waren tijden, nog niet zo lang geleden, dat de Haarlemse VVD-fractie (inclusief brughanger Wybren van Haga, die nu zijn voorkeurstem krijgt) hem het leven onbehoorlijk zuur maakte (zie Gestrekt Been).

Of was die vroegere linksigheid van hem maar schijn? Het RaDa dook in de archieven en duikelde deze compromitterende foto op van Schneiders met een wel erg groen en bleu Markje Ruttetje.

.

VVDBernt7

Is daar de kiem gelegd?

Schneiders’ bekering tot de VVD blijft voer voor psychologen. Stiekem op Van Haga stemmen, daar kun je je wellicht nog iets bij voorstellen. Maar waarom dan die advertentie? Een oude rot als hij moet de impact ervan beseft hebben. Het is of hij (onbewust?) de band heeft willen doorsnijden met zijn periode als neutrale burgemeester. Of zijn eigen onomstredenheid zat was geworden: deze Bernt is niet langer ieders knuffelbeer. Een soort tweede puberteit, zeg maar. Leefde Freud nog maar…

PS In de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

7 reacties op “VVD-meester”

 1. Ik heb maar één verklaring; je kunt geen waarnemend burgemeester van Bloemendaal zijn zonder geïndoctrineerd te raken door de lange arm van de VVD.
  Eén blik op de uitslag van de laatste verkiezingen in Bloemendaal (Provinciale Staten 2015) is genoeg. Ruim 30 % stemt VVD. Nog eens ruim 19 % stemt D’66 (was nog leuk met van Mierlo, maar is nu ook een partij van marktdenkers). Bijna de helft van de inwoners heeft het dus goed getroffen met zichzelf en woont daarom in Bloemendaal.
  En wie pek omgaat wordt ermee besmet.

 2. Marius (RaDa-reda)

  Ik heb zojuist nog een alinea toegevoegd aan mijn stukje (‘voer voor psychologen’). Ik zoek het meer in die richting…

 3. Ik heb je toevoeging gelezen.
  Een tweede puberteit? Het lijkt een gegeven te zijn dat mensen rechtser worden naarmate de jaren klimmen (bij mij werkte het andersom, trouwens); dat is dan nog een logischer verklaring, misschien.
  Maar uit pure narrigheid overstappen van de PvdA naar de VVD? Ik mag toch hopen dat je als politicus bepaalde principes aanhangt, of, om het nu eens filosofisch uit te drukken: een wereldbeeld hebt?
  Of zou Schneiders bekeert zijn tot het postmodernisme? Dat schijnt voor sommige mensen ook een levensvisie te zijn. Voor mij is de kortst mogelijke samenvatting van het begrip nog steeds: anything goes..

 4. “Die Partei hat immer recht”, is al een tijdje voorbij dacht ik. Dat de PvdA het heeft bestaan om Samsom te laten vallen, wordt niet alleen door Scheinders maar zelfs door Rutte betreurd. Verder is partijpolitiek langzaamaan verleden tijd. Het ‘discours’, om maar eens een postmodernistische term te gebruiken, speelt zich inmiddels af in een andere bedding: die van de zich tekortgedaan voelende kiezer en de zich onaantastbaar wanende rechtsstaat en ngo’s. Lees hierover Martin Sommers uitstekende analyse in de VK van vandaag maar eens.

 5. Marius (RaDa-reda)

  @Onwijsgeer: Ik vond Scheinders wel een leuke. En (al ben ik geen fan) ik ga een Sommer scoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *