Ga naar de inhoud

Bijvangst

We waren bij mijn moeder geweest en maakten op de terugweg een slinger door de winkelstraat van Bloemendaal. Het weer was ineens op guur gesprongen en ik had honger. HONGER. En toen (Bloemendaal heeft het!) passeerden we een goed gesorteerde viskraam.

Fish on Friday, nooit een slecht idee. Terwijl het ene meisje onze heilbot verpakte, zette het andere zwierig een schaal kibbeling op de toonbank – heet uit de frituur. “Voor de liefhebbers!” Deze liefhebber pikte een mootje mee, probeerde of een tweede mootje net zo lekker was… ja!… en bestelde een heel bakje.

Dat goedgemutste duo kwam uit Spakenburg en ze stonden blijkbaar vaker op die stek. “Wat bent  u lang niet geweest!” Een blozende, grijsharige vrouw die aan kwam rollatoren werd joviaal begroet. Ze legde uit dat ze steeds vaker (ze neeg haar hoofd naar de rollator) haar buurman om een boodschap stuurde. En toen kwam ze ter zake, met een puntgave hypercorrectie:

“Ik heb ook wel zin in zo’n porsje kibbeling.”

Het standaardvoorbeeld ‘kopje kofje’ heb ik nooit in het wild gehoord, ‘beeldhouder’ wel. Maar deze vond ik leuker.

Porsje? Ik had het beslist goed verstaan, maar toch (we waren in Bloemendaal) begon ik later te twijfelen. Bedoelde ze niet een ‘Porsche kibbeling’?

.

kibbeling

 Zes seksueel actieve kibbelingen in de paaitijd

 

PS Een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen? Abonneer je via ‘Over RaDa’ of in de zijbalk.

3 reacties op “Bijvangst”

  1. Mijn moeder zegt ook ‘porsje’, waardoor ik altijd gedacht heb dat het normaal was. Nu moet ik dus op onderzoek of het Haarlems of Medembliks of Leids of iets anders is.

  2. Misschien was het haar geest van Christmas future want voor zover ik weet bevindt ze zich ergens in zuidoost-Azië, zonder rollator 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *