Ga naar de inhoud

ZooRaDa

Eigenlijk zou ik veel meer RaDa’s willen, elk onversnipperd en met een duidelijk onderwerp of thema. Ook marketingtechnisch schijnt dat voordelen te hebben. Ik noem maar wat: het RaDa der Dingen, het PoliticoRaDa, LiteRaDa, SatiRaDa, enz. En omdat we zo vaak Grote Grazers doen ook een HerbivoRaDa.

Gisteren liepen de huisdichteres en ik een rondje Middenduin. Het was de voor mij de eerste zonderjasdag. We zagen een solocis (narcissus individualis) – er waren daar vroeger bollenvelden, een ver familielid van de filecis (narcissus massalis), die tussen het Mendel College en de IJsbaan met tienduizenden tegelijk is gepoot in een wanhopige poging de snel verwelkende reputatie van Haarlem als Bloemenstad te redden. Schaamgroen hadden we al, dit is schaamgeel.

.

solocis

solocis

20170322_173118

filecis

De beheerders van Middenduin lijken enigszins afgestapt van het laisser faire – dat wil zeggen alle omgevallen bomen laten liggen (rotten) zodat sommige stukken bos iets krijgen van een luguber houtkerkhof. Er was druk gekapt en gezaagd. Met soms verrassend resultaat:

.

zaagplak1

.

Een schijf daarvan als bijzettafeltje? En toen kwamen we deze kudde tegen. De huisdichteres maakte zich lichtelijk zorgen, aangezien de ene helft zich achter het blauwe bordje Verboden Toegang en de afzetting bevond. Was gezinshereniging nog mogelijk? De beesten zelf leken er niet om te malen. En er zaten echt een paar snoepies tussen.

.

hooglanders2

.

hooglanders1

.

hooglander3

Nou heeft ie een speciaal puntenslijpertje voor die hoorns, weet ik toevallig, dus blijf voorzichtig.

Gouden tip voor de terugweg: er is een geweldig nieuw patatadres in het dorp van Overveen. Tegenover de slager en Natuurwinkel: Lokaal 72. Een CommerciRaDa zal er nooit komen, maar bij wijze van uitzondering: de friet is er fantastisch, de bediening vriendelijk en het loopt er (volgens mijn waarneming) nog geen storm. Dus…

PS Een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen? Abonneer je via ‘Over RaDa’ of in de zijbalk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *