Ga naar de inhoud

Mini-Sommer

Een zware gevechtstank komt aanrijden door de woestijn, de geschutskoepel draait, de loop wordt gericht op een onzichtbaar doelwit. Stilte. Spanning. En dan, met een pisboogje, vliegt een nat propje papier twee meter door de lucht en landt in het zand.

Zo voelde het een beetje toen ik vanochtend in de HD-rubriek Schrijnende Schrijvende Lezers een ingezonden brief trof van Martin Sommer uit Haarlem.

DE Martin Sommer, de geduchte Volkskrant-scribent, verlaagt zich ertoe het Haarlems Dagblad als uitlaatklep te gebruiken?!? Martin Sommer, hij van het geserreerde proza in zijn column Vrij Zicht, waarin hij tuchtigt, kapittelt en kaltstellt? Wekelijks scherp als Jonathan Swift, onverzettelijk als Edmund Burke en rechthaberisch als Christopher Hitchens.

En díe Sommer (hebben we het werkelijk over dezelfde?) mengt zich nu in het debat over een Heet Haarlems Hangijzer (HHH) waaraan het RaDa tot op heden zijn tien tengels niet heeft willen branden: het mogelijke referendum over het nieuwe parkeerbeleid. De gemoederen zullen straks nog hoog genoeg oplopen, broer en zus zullen als vijanden tegenover elkaar staan, onverzoenlijk; gezinnen, straten en wijken zullen door woede en parkeerhaat worden verzengd.

Daar komt bij dat al die ophef me geen lor interesseert. Maar Sommer wel. Hier is zijn brief, op ware grootte en in alle opzichten klein.

.

Sommerklein

.

Klein, kleinerend en kleingeestig. Miezerig en misselijk. Bij het HD zouden ze dus (omdat ze in de verdrukking zitten) moeten afzien van kritische verslaggeving? Aldus de grote onafhankelijke denker Sommer, in zijn lullige korte briefje. Of zou zijn vernietigende betoog van redactiewege zijn ingekort, met 840 woorden? Uit nijd, om hem terug te jennen?

P.S. Wat dat HHHH betreft (Halfbakken Heet Haarlems Hangijzer): we komen er helaas ongetwijfeld op terug.

Paars PS: Een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen? Abonneer je via ‘Over RaDa’ of in de zijbalk.

4 reacties op “Mini-Sommer”

  1. En ik maar denken dat HhhH “Himmlers hersens heten Heydrich” betekent…

  2. Hebben we ons al afgevraagd of hij dit moest schrijven van zijn vrouw? Hier bespeuren we een politieke agenda.

  3. Marius (RaDa-reda)

    @Max Sipkes: Jouw close reading van de voorlichtingstekst over het parkeerbeleid vond ik zeer verhelderend (die met de kanttekeningen en pijlen, etc.). Mag van mij vaker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *