Ga naar de inhoud

Jonge blom

Het jonge en ongeboren leven komt in april ruimschoots aan zijn media-aandacht (lammeren, kievitseieren, pulletjes en wilgenkatjes), maar vandaag zet het RaDa net als het HD een oudje in het zonnetje.

Het Haarlems Dagblad bracht een portret van de 107-jarige To Hegeraad, die de dag steevast begint met een boterham met bruine suiker en een kop thee. Hoezo superfoods? Van mijn eigen moeder weet ik niet wat haar geheim is – ze is niet iemand van discipline, strenge leefregels en onwrikbare principes. Ze neemt de dingen graag zoals ze komen.

Geboren op 14 april 1927, dus reken maar uit:

.

Gera3

.

Negentig jaar! Mijn moeder leest het RaDa zonder iPad zonder bril en heeft nog pretoogjes tussen de kraaienpootjes. Ja, ze is geen 88 meer (zoals op de foto) en dus soms wat eerder moe de laatste tijd, maar voor mij is het een mirakel hoe vitaal ze is. Lenig van lichaam en geest. Dat ze lang zo mag blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *