Ga naar de inhoud

Grote W

Er zijn zulke afgekloven plotwendingen dat zelfs volledig uitgebluste scenarioschrijvers er hun baan niet mee durven riskeren, terwijl – dat is het oneerlijke – het ‘echte’ leven ze ons zonder gêne voorzet. En wij hebben ze maar te slikken.

Vandaag stond er weer een broertje Slewe in het HD. Hans. Een van de twee broertjes waar de gemeente Bloemendaal al acht jaar bonje mee heeft. De vete begon ooit met een geweigerde bouwvergunning op een landgoed aan de Elswoutlaan. Burgemeester Schneiders (ex-Muggenmeester, nu bijbeunend als Ballenmeester) beet er zijn tanden op stuk, maar hetzelfde zou een konvooi Rijdende Rechters zijn overkomen of een tribunaal bestaande uit Salomon, Sokrates en Dr. Phil.

Maar nu (generaties advocaten zijn inmiddels stil gaan leven van de honoraria die ze met deze onverkwikkelijke zaak opstreken en als het Marinehospitaal niet was gesloopt had het gevuld kunnen worden met alle dolzinnig geworden ambtenaren)… NU lees ik in het HD dat het echtpaar Slewe, in een verloren momentje grasduinend in muffe bouwtekeningen van het landgoed, op ‘een bijgebouw van 160 vierkante meter’ een ‘grote W’ zag staan.

.

hoofdletter_hans_8

.

Een ‘grote W’, denk even mee, beste RaDa-raders! Waar zou zo’n grote W voor kunnen staan? Wildwaterbaan? Wachttoren? Wijn- en spiritualiënkelder? Wietplantage? Wurg- en worstelkooi? Wrattenzwijnverblijf? Witwasruimte?

Hans Slewe, staat er, is over die W gaan praten met de gemeente (praten, zoals hij dat in het verleden vaker deed: schuchter, fluisterzacht, omzichtig en pas beginnend met de preambule als alle bij zijn nadering in zwijm gevallen ambtenaren bij bewustzijn waren gekomen). Afijn, wat bleek? “Ik heb begrepen dat dit betekent dat ik de ruimte voor woondoeleinden mag gebruiken.” W= woonruimte en de Bloemendaalse raad kan hoog springen, laag springen… Hij gaat bouwen.

Als bewoner van deze regio kan ik geen vrede hebben met deze anti-climax. Hier laten we ons als betrokken burgers niet mee afschepen na acht seizoenen. Ik eis een vervolg. Dat bij rechercheonderzoek blijkt dat de Grote W een sluwe vervalsing is. Oorspronkelijk stonden er twee grote V’s. Volledige Verwoesting! Of Voor Vreemdelingen (de ambtelijke code voor een reusachtig op het landgoed gepland asielzoekerscentrum).

Onwaarschijnlijk? We hebben het hier wel over het dossier Elswoutshoek!

Zie ook Bloemexdaal, Begrip voor Procedures, en Amsterdammer!

P.S. De W van het plaatje is vond ik hier

Paars PS In de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

1 reactie op “Grote W”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *