Ga naar de inhoud

Smeltmuziek

Aan tropische temperaturen heeft de RaDa-reda een broertje dood – dan lig ik traditioneel in een plas lauw zweet op apegapen voor pampus te snakken naar een hagelbui (zie ook hier)

Vandaag wilde ik desondanks om 1 uur graag even naar het Houtfestival voor de vrolijke big band New Harlem Deluxe. Die stakkers en staksters stonden op het hoofdpodium onder een soort vergrootglas, waarvan het brandpunt samenviel met de kruin van de dienstplichtige solist. Daarboven de ploert (van koper, zoals bekend) met een sadistische grijns op zijn tronie.

.

NewHarlemDeluxe

.

Dat NHD niet collectief in katzwijm viel, valt medisch niet te verklaren; dat de muziek zo fris klonk onder die plakkerige omstandigheden mag een wonder heten. Die zijn echt goed!

Er waren er meer die het zwaar hadden daar in de Hout. Denk aan de poffertjesbakkers, de pizzaboeren en wokartiesten, de barbecueprofs, de frituurders: allemaal met zwaar materieel uitgerukt! Ik droop (gratis woordspeling!) na anderhalf uur af. Op de terugweg dacht ik bij het Frederikspark een fata morgana te zien… Berenmutsen?!? Waren de Royal Guards Buckingham Palace ontvlucht?

.

harmonie2

.

Afgaand op de grote trom was het de Showband van de IJmuider Harmonie, die de vaste patronen nog eenmaal doornam alvorens af te marcheren naar de Grote Markt voor een optreden. Hebben ze geen zomertenue, met flipflops, korte broek, een gaatjesoverhemd en op de berenmuts een ventilator?

En tja… sommigen hebben het nóg zwaarder dan anderen.

.

harmonie1

.

Had nou maar piccolo gekozen op de muziekschool…

Paars PS (vandaag rood aangelopen): In de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *