Ga naar de inhoud

Moussa Smoeza?

Schuivende Panelen; Uithuilen en opnieuw beginnen; Politiek à la Carte; Met vallen en opstaan; Bewogen Beweging; Ivoren torens in de Vogelaarwijk; Een Partij om te kiezen; Samen door het mijnenveld; De kaasstolp aan diggelen; Stompe speerpunten; De scherven opgeveegd; Vroeger had je Socialisten; Op de Toekomst; Je eigen ergste vijand.

Vandaag in NRC een artikel van Thijs Niemantsverdriet over het rapport van Paul Depla over het laatste verkiezingsdebacle van de PvdA – die beschamende 9 zetels. Op dezelfde pagina een overzicht van de meedogenloze zelfanalyses waaraan de partij zich sinds 1971 onderwierp. Dat zijn er veel en de titels lezen als een avonturenreeks van een naar succes hunkerende broodschrijver. Kijk zelf maar, de oneven titels hierboven bestaan echt – de even (ik kon het niet laten) verzon ik zelf.

Depla’s aanbeveling wordt in de krant zo geresumeerd: ‘de PvdA moet veranderen van een club van technocratische bestuurders in een “beweging van themanetwerken” die door middel van festivals, acties, plannen en ‘safari’s’ het maatschappelijk debat weer naar zich toetrekt.’ De kop maakt ervan dat de ‘betweterige’ PvdA ‘gezelliger’ wil worden. Er moet meer gelachen worden.

Ja, gelachen! Te beginnen met Haarlem. Hahahaha! Deze week barstte bij onze eigen aspirant lachebekjes een smerig bommetje. Raadslid Moussa Aynan stapte op omdat hij geen vertrouwen van zijn fractiegenoten meer genoot. Zij betichtten hem van heulen met andere partijen in de aanloop naar de verkiezingen. Aynan ontkent dat. Dus: wellesnieteswellesnieteswellesnietesnelleswietes…..

.

moussasmoeza

.

De RaDa-reda (zonder bronnen, klaar of vervuild) vermoedt een klassiek PvdA-conflict tussen Aynan (gedreven, eigengereid en onconventioneel) en fractievoorzitter Jeroen Fritz, een geharnaste partijridder en politicus pur sang. Toen Fritz er even tussenuit gepiept was, lapte Aynan bij een stemming over De Koepel de fractiediscipline aan zijn laars… Daar zat nog wat oud zeer en er was vast meer.

Moussa Smoeza?? Ik wil het eigenlijk direct voor ‘m opnemen. Hij doet veel voor de stad. Het is een goede kerel. Ik mag hem graag. Dus ik hoop dat de ledenvergadering hem rehabiliteert en als ze dat niet doen, gun ik hem een eigen partijtje. Een met minder chagrijn en zonder leden die al te graag politicusje spelen. Een partij in de geest van Depla.

P.S. Op de PvdA-website zijn ze weinig mededeelzaam over de kwestie (lees wel de reactie van Stan Katee).

Paars P.S. in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *