Ga naar de inhoud

Dolhuysbrug?

Zijn er nog Haarlemmers die géén cyclisch wereldbeeld hebben? De omlooptijd van discussies hier ter stede is zo’n acht jaar als ik afga op de Dolhuysbrug.

Het college heeft onlangs om een voorbereidingskrediet gevraagd van € 200.000 voor dat vermaledijde project, waarvan ik hoopte dat het voorgoed in de vergetelheid was geraakt…  En er komt weer inspraak… En er zijn weer petities:

Moet de voltallige eenpersoons RaDa-reda zich wederom in de discussie storten (schuimbekkend)? Nee, ik ben al geweest. In een vorig leven. In 2009. Toen het Haarlems Kwartiertje nog bestond en ik in aflevering 36 mijn gal mocht spuwen over de Rode Loper. Wat een leuk jong Mariusje! En wat erg om naar je eigen stem te moeten luisteren.

Hoe dan ook, mijn bijdrage begint na 13 min. 25

Duidelijke taal, beter kan mijn huidige zelf het niet verwoorden!

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

6 reacties op “Dolhuysbrug?”

 1. Blijft een geniale column met een geestige animatie. Leuk om je op de Schotersingel terug te zien.

 2. Maaike van Rijn

  de petities voor en tegen die je aanhaalt zijn nog van de vorige keer: in 2012/13 stond die idiote brug ook al een keer op de agenda. Toen met kunst en vliegwerk wederom tegen weten te houden, ondanks behoorlijk malafide pogingen van vooral de Fietsersbond om hun zin tdoor te drukken, en het feit dat het Haarlem toch “niks” zou kosten omdat de provincie nog een potje had. Dat ze het nu weer proberen is bijzonder triest te noemen. Je vraagt je af voor wie ze het doen, behalve voor hun eigen prestige.

 3. Marius (RaDa-reda)

  We zijn het eens (zie ook de videocolumn). De Fietsersbond heeft niet ALTIJD gelijk (maar weer wel bij het Kenaupark).

 4. Dorien van Schie

  Het is bizar hoe actueel je column op dit moment weer is, Marius! We delen hem via Facebook en Twitter, waarschijnlijk nog wel een paar keer in de aanloop naar de volgende raadsvergaderingen.

  Ps. de Fietsersbond heeft zeker gelijk over het Kenaupark, maar ze zitten er absoluut naast met de Dolhuysbrug en Rode Loper door de Kennemerstraat. Net zo mis als ze destijds zaten met het Houtmanpad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *