Ga naar de inhoud

Adbots?

Heeft de NRC de opmaak geautomatiseerd / uitbesteed aan adbots? Of is het zwartgeblakerde humor?

Op pagina 7 brengt de krant vandaag een artikel over de brand in de varkensflat in Erichem, waarbij 20.000 dieren omkwamen. Over het weinig effectieve ‘actieplan’ brandveiligheid van 2011 (dat onder meer compartimentering van nieuwe stallen voorschrijft) en het afstemmen van aanvullende maatregelen door CDA, VVD, CU, D66 en SGP – ook al stierven er dit jaar al 200.000 dieren door stalbranden. 

.

erichembrand

.

Over de dubieuze praktijken van varkensboer Adriaan Straathof en de ‘luchtwassers’ waarmee de klagende omwonenden van de Knorhof werden gepaaid. Ik las het met weerzin en ongeloof.

En schoot desondanks in de lach toen ik rechts onderaan de pagina deze advertentie zag:

.

spekvaart

.

P.S. Zo jammer dat ik nergens meer de foto’s kan vinden die ik ooit in Engeland nam, van een weiland waar varkens waren ondergebracht in een soort vakantiehuisjes, met vrije uitloop. Het was een heerlijk tafereel. In mijn herinnering zaten sommige dikkerds voor hun eigendom en rookten innig tevreden een pijp met eikeltabak…  Evenmin heb ik foto’s van de keer dat ik van een Brabantse varkensboer zijn stal mocht bezichtigen. Het was er mistig van het stof en de amoniakstank sloeg op mijn keel. Ik vluchtte letterlijk weg. Wat een hel!

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

1 reactie op “Adbots?”

  1. Over een paar honderd jaar leren de kinderen op school dat de mensen vroeger vlees van dieren aten. ……….. Hoop ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *