Ga naar de inhoud

Barones in de bajes?

Terug in Haarlem, na een week kippensitten op een boerenerf in een Drents dorp. Is er nog iets gebeurd hier? De weekend-editie van het HD opent met ‘Barones’ mogelijk vervolgd.

‘Politie roept Haarlemmers op aangifte te doen tegen vrouw die hen geld aftroggelt.’ Een parmantige dame…

Hé, dat is míjn ‘barones’! Zie Soft Touch 2 en Soft Touch 3. Ze is tegen de lamp gelopen toen de politie haar bezig zag met haar babbeltruc. De politie heeft besloten een dossier te vormen

Daar gaat mijn zorgvuldig gekweekte innerlijke rust. Stro en kippenmest kleven nog aan mijn broek en direct dreig ik meegesleurd te worden in grootsteedse problematiek. Moet ik nou echt naar het bureau met mijn verhaal om daar aan te sluiten bij een lange rij gedupeerden, argeloze mannen van middelbare leeftijd?

En hoe ver moet ik gaan in mijn gedienstigheid? Ik heb de barones namelijk ook nog een keer gezien bij boekhandel De Vries op Gedichtendag. Ze schoof onopvallend aan bij het publiek, nam een glas witte wijn van een dienblad en luisterde appreciërend naar de huisdichteres. Sneller dan Bas Belleman een sonnet kon voordragen had ze een tweede glas wijn geapprecieerd. Toen Lucas Hirsch het podium beklom vertrok ze gedecideerd, met een gezicht alsof ze zich helaas niet kon vinden in diens latere werk.

Betreft het hier een strafbaar feit? Ik denk er nog even over na beste Raarlemmers.

.

kipinhetpannetje 

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

4 reacties op “Barones in de bajes?”

 1. Ik vraag me dat ook al van t begin af aan af..
  Ik zou ook geen aangifte doen.. natuurlijk heb ik gemakkelijk praten, want mij heeft ze nooit iets gevraagd ????

 2. En inmiddels weten we ook dat ze niet ‘rond de veertig’ is, zoals jij in je ‘Soft Touchjes’ suggereerde! 😉

 3. Was het allemaal maar zo romantisch en onschuldig.
  Wij krijgen nog €185,00 van ‘mevrouw’ en zo zijn er nog een hele sliert middenstanders die door deze psychopate zijn gedupeerd.
  Opsluiten die gek!

 4. Marius (RaDa-reda)

  @Peter Bruyn: ja, dat is dan het verschil tussen de investigative journalists van het HD en de impressionistische fladderaars als ik. Overigens schat ik mijn eigen leeftijd op goede dagen soms ook op veertig (op slechte op 80).
  @Alain: Ja, €185 is weer een ander verhaal, dat ben ik met je eens. Kennelijk is haar repertoire breder dan alleen het tientje voor de de ‘huur’ in Zandvoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *