Ga naar de inhoud

Kinderstaking?

Het viel in deze vruchtbare buurt niet mee om zojuist vanuit mijn voordeur de lantaarnpaal te bereiken waaraan ik mijn fiets vastmaak.

Een meute dolzinnige kinderen versperde mij de weg! Dartelend, hinkelend & huppelend, steltlopend, voet-, tref- en skippyballend, touwtjespringend, rennend en hakkenbillend, skatend en steppend, buitelend en struikelend, paardjerijdend en bokspringend, sliertend, hossend, klauterend & klimmend, ravottend en donderstenend, joelend, juichend en jubelend. Wat een feest!!!

5 oktober: de juffen en meesters staken tot de Kerstvakantie, de Herfstvakantie, maandag, tot morgen. 

Nou ja, dat laatste klopt, maarruh… ik zit al een half uur achter deze laptop, met uitzicht op het volle leven en nog geen leerplichtig kind gezien of gehoord. Alsof de rattenvanger van Hamelen Haarlem heeft toegeslagen.

Wat hebben ze met al die kinderen gedaan? Is er een goed bewaard geheim waar ik als niet-kinderhoeder geen weet van heb? Hebben de vereende tweeverdieners hier in het Kleverpark de Beijneshal afgehuurd en worden de kinderen daar vermaakt? Is de Koepel voor één dag weer in gebruik genomen, met cipiers en al? Bestaan er onderaardse kindercontainers voor crises zoals deze?

.

homoludens

..

P.S. Op Twitter las ik net iemand die de term ‘meesters en juffen’ denigrerend vond. Dat was een paar jaar geleden ook mijn gevoel, maar ik heb het idee dat de m&j zelf ‘meesters en juffen’ gebruiken als een geuzennaam, die een soort vastberadenheid en strijdlust uitstraalt waarbij No Surrender en de Bandidos verbleken.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

1 reactie op “Kinderstaking?”

  1. Johan Polak had wel een frik of een schoolvos willen wezen, had hij niet de miljoenen geërfd die hij in boeken moest omzetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *