Ga naar de inhoud

Woordverdubbelaars

Over meisjemeisjes en meisjemeisjemeisjes schreef ik hier al eens eerder, maar kan het zijn dat het dubbelwoord aan een onstuitbare opmars bezig is?

[Ik schrijf dit met het bange vermoeden dat dit onderwerp al voor mijn neus is weggecornelist, maar ik gok het maar.]

Bekend zijn dialoogjes als ‘Vind je ‘m leuk? Ja wel, maar niet leukleuk (waar ik ‘leukleuk’ interpreteer als ‘neukleuk’).

Deze week zat ik in de treincoupé tegenover een klef (klefklef) stelletje. Zij moest er bij Amstel uit, hij bleef zitten tot CS. ‘Heb je alles?’ vroeg hij toen zij aanstalten maakte uit te stappen. Ze mompelde iets geruststellends. ‘Alles alles?’

Het klonk een beetje streng, alsof hij uit ervaring wist dat ze als regel wel een oorbelletje of een pinpas tussen de zitting achterliet.

Zou het met niks ook kunnen?

Man met drankprobleem komt thuis van receptie. ‘Wat heb je gedronken?’ ‘Nee, niks.’ Zijn vrouw, wantrouwig: ‘Niks niks?

.

kabouterhuisje

.

P.S. Misschien is het er al héél lang (langlang), maar onlangs zag ik in het Bolwerk een nieuw kabouterhuisje (‘Is je vriend klein?’ ‘Kleinklein?’). In hetzelfde bomenrijtje is er nog een. En ik moet nodig weer eens op huisinspectie in het Kenaupark.)

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

5 reacties op “Woordverdubbelaars”

  1. Jaren geleden werd ik bij een sollicitatie afgewezen omdat ik geen mensenmens was. Toen klonk dat als een tekortkoming maar thans tel ik mijn zegeningen.

  2. Marius (RaDa-reda)

    @Henk Sloos: de koeienkoe, daar hoor je zelden iets over. Had je trouwens de lof van Gonda voor je lezing gezien?

  3. Voor huurders van corporatiewoningen in de hele regio is een woningruil app gelanceerd, huisjehuisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *