Ga naar de inhoud

Naamloos

‘Een dag niet gecrasht is een dag niet geleefd,’ verlas ik me in een HD-artikel over Max Verstappen (er stond ‘geracet’) en zo slobberde ik me door de katernen heen. Ik koester een luxe verkoudheid, zo een die niet zal verergeren mits je je koest houdt en lichaam en geest niet opjut en nodeloos pijnigt.

De voorpagina van de Volkskrant wond zich op over een ‘erkerbrand’. Heet nieuws? Ah… weer een verlezing: Erkenbrand. Een internationaal XX-rechts ‘studiegenootschap‘, vernoemd naar een geduchte krijger uit Tolkien. Maar ‘erken brand!’ is een aardige bijvangst voor de Nederlandse afdeling van die alarmisten.

Hier in Haarlem is Moussa Aynan (gescheiden van de PvdA van Fritz) op zoek naar een naam voor een op te richten ‘beweging’ die het geharnaste partij- en coalitiedenken moet doorbreken. Dat staat in een groot interview met Annalaura Molducci vandaag. Aynan bepleit daarin onder meer grootschalige woningbouw (met meer sociale huurwoningen) en vrijstelling van sollicitatieplicht voor 55-plussers. De tweedeling in de stad (happy few tegenover unhappy multitude) is hem een doorn in het oog. Dus werft hij meedenkers (liefst ‘mensen die met hun poten in het bluswater staan’) en tobt tot nu toe vergeefs over die aansprekende naam, die daarenboven ‘inhoudelijk’ moet zijn.

Eerst even kijken bij de personages uit Lord of the Rings. Mmwaahhh… Dat valt waratje niet mee. Ælfwine – Abattârik, Adanedhel – Adanel – Adrahil – Adrahil II – Adûnakhôr, Ar- – Aegnor – Aerin – Agarwaen – Aikanáro – Aiwendil – Alatar – Alatáriel – Alcarin, Tar- – Aldamir – Aldarion, Tar- – Aldaron – Aldor – Amandil, Tar- – Amdír – Amlaith – Amras…
[Radagast is een leuke voor bezoekers aan deze site]

… Zimraphel, Ar- – Zimrathôn, Ar-

Nee, allemaal niet inhoudelijk genoeg. Jammer. Dat wordt nog een hele dobber, die naam. Hart voor Haarlem? Haarlem zonder Hokjes? Haarlemmerlieden? Koepel #023? Haarlem EEN? Burgermoed? Haarlem in Beweging? Hopelijk hebben jullie meer hersengolfjes en brainwaves dan ik, beste RaDagasten.

Nooit meer knorren?

.

biggetje

. 

Kennen jullie deze nog? Stond lange tijd in dat Pigge-achtige hoekje dat nog ontbreekt aan boekhandel De Vries, als aandenken aan de slagerij die er ooit zat. Nu ligt er andere etalagevulling. Maar bij De Vries zelf vieren ze de kookboekenweek (is het dat?) met een ver familielid van deze dartele springer.

.

zwijn

.

De rest van het beest zit door de hachee of de ragout (Jacques Hermus mag weten wat) of staat bij een andere boekwinkel ter verhoging van de omzet.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *