Ga naar de inhoud

Vlaggen(e)motie

Nadat de Tweede Kamer was opgetuigd met een Nederlandse vlag, kon de Haarlemse gemeenteraad niet achterblijven. Vond Sander van den Raadt (Trots Nederland). Preluderend op de donderdagavond in te dienen motie beeldde het regiokatern van HD de brave Sander vrijdag af met onze driekleur – zo driest zwaaiend dat rood, wit, blauw en Sander in elkaar overvloeiden.

De kater is groot nu ik een dag later in hetzelfde HD moet vernemen dat het ‘symbool van eenheid in de (verdeelde) raad’ is gesneefd. Het is een mal verhaal: iets over de deadline van de krant (23.30 uur) en of de motie daarom eerder ingediend mocht worden in de (verdeelde) raad, wat niet mocht (je bent verdeeld of je bent het niet). D66 was onverdeeld tegen de vlag en toen tegen middernacht de nimmer verdeelde SP-izegrim Frits (gromgrom) Garretsen grauwde dat graggen buiten groorden, waar ze in de grind konden grapperen, trok Sander van den Raadt zijn motie in. Ontgoocheld. Nadien is niets meer van hem en zijn vlag vernomen.

De gang van zaken is typerend voor een raad met een tekortschietend probleemoplossend vermogen. Waarom geen halve vlag ophangen? Of alleen een vlag in de oneven weken? Of het ‘symbool van verbinding’ zo bevestigen dat alleen de voorstanders er zicht op hebben en de tegenstanders het met de nek aankijken?

.

vlaggo

.

P.S. Vanmiddag om 15.00 uur is er bij het Dolhuys een manifestatie tegen de Dolhuysbrug. Zoals jullie weten is de RaDa-reda in dit geval tegen elk compromis. Maak van de Rode Loper geen Rode Sloper!

Roodwitblauw P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *