Ga naar de inhoud

Terugvalscenario’s

Het is mislukt. Terug bij af. De VU en de Open Universiteit hebben de stekker eruit getrokken en er komt geen University College in de Koepel.

.

afmonop

.

Gegniffel bij de ik-zei-‘t-toch-zeikerds uit de gemeenteraad (50%) en diepe ontgoocheling bij de kom-op-met-die-campus-optimisten van Stichting Panopticon.

Waarbij de RaDa-reda te doen heeft met de voorstanders. Ik kon me niet vinden in al hun argumenten. De voor het college zo belangrijke statusverhoging die de titel ‘universiteitsstad’ met zich mee zou brengen is mij worst. Anderen spraken over ‘de student’ als een soort levende straatdecoratie, of als een exoot die de biodiversiteit moest verrijken. Maar al met al was ik blij met het streven naar een University College op die plek.

Zo’n proces dat ondanks alle hoop en gretigheid op niets uitloopt heeft iets verdrietigs. Hoeveel overleguren zouden er dit jaar in gestoken zijn? Prof. Hans Adriaansens van Panopticon in het HD: “Eigenlijk verliep alles vlekkeloos. Er lag een dik document waarin iedereen zich inhoudelijk leek te herkennen. Ook juridisch leek alles afgetimmerd en het ministerie was enthousiast.”

Er vielen nog wel enkele financiële hobbels te nemen. Adriaansens kan er niet bij dat het daarop is afgeketst: “Ik doe heel erg mijn best om niet kwaad te zijn.” Waarbij het er (als mijn water me niet bedriegt) veel van weg heeft dat de beroepsvergaderaars van de VU niet het achterste van hun tong hebben laten zien, de afgelopen 9 maanden alles vlekkeloos lieten verlopen en het dossier  kalm steeds dikker, inhoudelijker en herkenbaarder lieten worden, om uiteindelijk koelbloedig abortus te plegen.

En Haarlem? B&W kondigde aan te kijken naar ‘terugvalscenario’s’.

.

monopnor

. 

Echt zo’n woord voor deze klamme week, van verstopte dakgoten, kapotte plu’s en nooit opdrogende regenbroeken. Je wilt gaan fietsen, maar striemende regenbuien dwingen je tot een terugvalscenario: klappertanden bij de halte van bus 385. Zo’n week dat je denkt, het hele leven is een terugvalscenario.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

1 reactie op “Terugvalscenario’s”

  1. Een pessimist kent alleen maar meevallers, waar een optimist keer op keer teleurgesteld wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *