Ga naar de inhoud

Lokgeld

Een kennis had een gokje gewaagd met een Bitcoinoïde betaalmiddel, vertrouwde hij me wat lacherig toe. Hij had één zo’n munt (een quickbuck, megadime, schijntje, goldex?) aangekocht voor €500 en in twee dagen was de koers met €150 gestegen. Het viel hem moeilijk om het grafiekje langer dan een kwartier te negeren en het niet door te trekken naar een aanstaand miljonairschap.

.

snelgeld

.

Laat de kerstpakketten eens zitten dit jaar, was ik van plan tegen mijn directeur te zeggen. Koop voor het hele personeel één lifechanger / winwin / skydiamond / plofpiek. Doet wonderen voor de saamhorigheid: met z’n allen volgen we onze investering; een dagelijkse dosis vitamine $ voor het hele team. En als de cryptoballon onverhoopt barst, vallen we ontgoocheld in elkaars armen. Smart, maar gedeelde smart.

.

begeergeld

.

Alleen, mijn directeur is een prudent man. En vandaag las ik dat virtuele zakkenrollers sluw hebben toegeslagen. De site van Nicehash is gehackt en er is voor €50.000.000 aan bitcoins verdonkeremaand. Duimpje omhoog, dacht ik onwillekeurig, want de hackers staan hier thuis momenteel hoog in aanzien. De huisdichteres en ik (geen binge watchers/serieschransers) zitten vast aan Mr. Robot, met een sociaal gestoorde hoofdpersoon die al in seizoen 1 het kapitalistische systeem ontwricht. Ademloos kijken we toe als vloedgolven commando’s en data over het scherm van het eenzame genie spoelen.

.

Malekrami

.

Deze Eliot onderdrukt zijn angststoornissen en paniekaanvallen met de nodige drugs, drugs met de nodige bijwerkingen. Een capuchon beschermt zijn getroebleerde hoofd tegen de grote, boze, analoge buitenwereld. Vandaag was ik even in Amsterdam en ineens zag ik ze overal: rusteloze, schuwe gebruikers met wallen onder hun ogen, gevangen in hun eigen wereld. Of was de overstap van Downton Abbey voor mij te snel en begin ik nu zelf te hallucineren?

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

1 reactie op “Lokgeld”

  1. Ik ben van Downton Abbey naar The Crown gewandeld en ik zie niks vreemds. Nou ja, toch veel dikke oude mannetjes met een stok die op Churchill lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *