Ga naar de inhoud

Voor De Mol

Een vriendenploeg wil ik het niet noemen. Het zijn drie goede vrienden van me en samen gingen we eerst naar Pyke Koch in het Centraal Museum in Utrecht en daarna was er een late lunch – visgerechten, witte wijn en genoeglijk bijpraten.

Het gesprek vlinderde van Koch naar Couperus, van privédomein naar publieke sector en van gedeelde pleziertjes naar geniepige ergernissen. Zo waren daar, in de keuken van een van ons, de wormstekige stoelen. De zwakste had het anderhalf jaar geleden begeven, zijn krakkemikkige kompanen stonden er nog, maar hadden al lang vervangen moeten zijn. Wij wezen onze vriend minzaam op het bestaan van antiquairs, interieurzaken, woonpaleizen en meubelboulevards. Wat lette hem?

De sta-in-de-weg bleek zijn vrouw, die niet kon kiezen. Een vrouw die niet kon kiezen???????????? Een eruptie van warm begrip en diepgevoelde herkenning deed de ruiten van het restaurant à la minute beslaan.

.

Pykeswijven

.

We hadden alledrie ook zo’n vrouw die leed aan acute verlamming zodra er een keuze gemaakt moest worden. Zullen we een keer met z’n achten gaan winkelen, riep ik jolig.

Het plan werd uitgewerkt. Misschien dat de eega’s in combinatie met een andere winkelpartner meer besluitvaardigheid / minder besluiteloosheid zouden tonen? Of dat de mannen bij een ander meer geduld en inlevingsvermogen opbrachten? Elk stel diende vooraf een verlanglijstje mee te nemen (keukenstoelen, winterjas, staande schemerlamp, kruidenrekje) en een notitieblaadje met het besteedbare bedrag, kwaliteitseisen en een foto van de entourage. Daarna werden er lootjes getrokken en dan…

Een gouden formule voor een reality show. John de Mol jr.! Doe er iets mee!

.

langenacker

.

P.S. Vandaag in het HD een interview van Annalaura Molducci met scheidend PvdA-wethouder Joyce Langenacker, die burgemeester van Ouder-Amstel wordt. Dat lijkt me nou een vrouw met wie het goed winkelen is: efficiënt, praktisch, nuchter, bereid de zaken ook van een andere kant te beschouwen. Voor Joyce geen impulsaankopen of onvervulbare dromen. Het RaDa wenst haar een goede loopbaan toe.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *