Ga naar de inhoud

Gecryft!

Alle bezwaren van erkende über-Haarlemmers en klinkerknuffelaars tegen het asfalteren van de Dreef zijn verpulverd. Gecryft!

Ze mogen weliswaar nog even doorsikkemaren – de verantwoordelijk wethouder wil zo nodig nog wel ‘in gesprek’ met Haverkorn cum suis, maar daar zal toch meer een vorm van nazorg zijn dan een laatste kans om haar van mening te doen veranderen.

Heeft Cryfkes onverzettelijkheid te maken met de plotselinge verschijning van de superbus in het straatbeeld? We waren er misschien geestelijk beter op voorbereid geweest als we de Connexxion-posters (hier nog zonder Fred Teeven) serieus hadden genomen.

.

futureconnexxion2

.

‘Loop niet onder een bus was altijd al een behartenswaardig advies, maar de gevaartes van R-Net die sinds gisteren door de stad trekken nopen tot extra voorzichtigheid. Kijk dit is er een.

,

halvebus

.

Herstel, dit is een halve. De hele ziet er zo uit – let op het geknakte dak.

.

langconnexxion

.

Hoe de chauffeurs die in de enge uitsparing tussen de perrons manoeuvreren is een mirakel. De nieuwe bussen (die met een hoge frequentie naar de Bijlmer rijden zijn 21 meter. De voorste passagiers arriveren bij het Verwulft als de achterste nog op het vertrek wachten bij het station!

En omdat het uit de lengte of de hoogte moet komen, zijn er ineens ook dubbeldekkers. Strak, glimmend en waag het niet daar nog even voorlangs te glippen met een Twingo of een Fiat Panda. Je wordt verfrommeld als een kartonnen eierdoosje.

.

R-Netdubbeldekker

.

RNet

.

Het einde van de boemelbus lijkt nabij. Bij Connexxion mag je sinds 10 december niet meer contant betalen: ‘Dat is sneller, makkelijker en veiliger’, roepen ze om de vijf minuten behaagziek om. Geen teutende oude dametjes meer in de future! Overigens moet ik bekennen dat ik de afgelopen week dankbaar gebruik heb gemaakt van lijn 385, die mij zonder mankeren en glibberen naar mijn werk bracht. Ja, ik heb gemopperd over dat nieuwe traject (en daar heb ik geen spijt van), maar nu het er eenmaal ligt maak ik er dankbaar gebruik van.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

1 reactie op “Gecryft!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *