Ga naar de inhoud

Kerstplanning

Een man van de wereld worden, is daar een een spoedcursus voor? Of desnoods alleen een Kerstman van de wereld? Zo was het fenomeen ‘foute Kersttrui’ finaal aan mij voorbij gegaan (de afgelopen veertig/dertig/tien/drie jaar).

Deze week hadden leerlingen van klas 6 het idee opgevat voor een vrijdagse Kerstbrunch met dresscode ‘foute Kersttrui’. Daar kon ik me best iets bij voorstellen, maar in mijn naïviteit denk ik dan: op weg naar school even door de Cronjéstraat om iets wolligs & lolligs uit een goedgevulde bak te graaien. Prijsstickertje eraf pulken en laat de Kerstjolijt maar komen! Alleen was de Wibra uitverkocht. Zeeman? Nee, kennelijk had ik ergens rond Pasen toe moeten slaan en niet op 22 december. Bij de Hema vond ik nog een grote, olijke Kerstmuts – als ik daar nou een gat in knipte en armpjes aan breide…

Met verbazing zag ik vervolgens met welke accessoires anderen (leerlingen en collega’s met een strakkere jaarplanning en een superieur inkoopbeleid) allemaal aan kwamen zetten. Hulstkleurige kostuums en meer geweien dan in de Waterleidingduinen bij Vogelenzang. Mijn favoriet waren deze knipperschoenen.

.

kerstschoenen4

.

Die muts heb ik vervolgens niet meer opgezet. Nou ja, thuis even. En wie weet komt er nog een kans de komende dagen.

.

kerstjas

De voltallige eenpersoons RaDa-reda in vol Kerst-ornaat

Hulstkleurig P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

3 reacties op “Kerstplanning”

  1. Guus van Engelen

    Beste Marius,

    Jammer dat je afgelopen donderdag niet in deze outfit op Maimo bent verschenen bij het afscheid van Hans Langereis. Een mooie gelegenheid om het verschil tussen de Grote Stad en de Provincie uit te leggen is nu aan mij voorbijgegaan.

  2. @Guus: tot mijn grote spijt kon ik niet – ben wel een week eerder langsgeweest (voor het eerst na jaren). We moeten een keer bijpraten, in Stad of Provincie, krijg ik die uitleg alsnog. Jij mag zeggen waar.

  3. Guus van Engelen

    Graag in de provincie, behoefte aan frisse lucht. Ik neem aan dat je mijn E-mail adres hebt voor een afspraak. Van jou heb ik alleen de RADA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *