Ga naar de inhoud

Wienenpop

Simsalabim, ik lees het HD en Muggenmeester Jos Wienen verandert voor mijn ogen in een Spitting Image-pop, de romp gevuld met stijfsel, houtwol en een Katwijkse visgraat en de bril vervaardigd van twee opgepoetste vooroorlogse stuivers.

Ga maar na: het Haarlemse Stembureau had een volstrekt onbenullig conflictje met Louise van Zetten over de registratie van haar partijnaam Hart voor Haarlem, die de kiezer mogelijkerwijs in verwarring zou brengen. Terwijl andere politici in feeststemming hun kalkoenen vulden en de kerstboom optuigden, moest Louise haar zaak bepleiten bij de Raad van State.

[Onontwarbare kluwen details weggelaten]

Voordat er uitspraak werd gedaan, kwam het alsnog tot een vergelijk (ze hoefde de partijnaam niet te veranderen in Hart op de Tong of Haar[lem] op de tanden). Van Zetten wenste evenwel niet op te draaien voor de griffiekosten, zijnde de somma van…………….. €333.

Jos Wienen van zijn kant wilde slechts tekenen voor de helft, naar beneden afgerond €165 – . Alsof hij eerst zijn oude sok onder zijn matras vandaan had gehaald, al het kleingeld met beverige vingers bij elkaar had gelegd en echt niet verder kwam dan €157. Met het statiegeld van de lege flessen erbij kwam hij tot €163. Misschien als hij zijn bretels naar de lommerd bracht…?

Slechte verliezer? Schrieperigheid? Halsstarrigheid? Hoe dan ook, de rechter was er snel klaar mee: de gemeente dient het hele bedrag te voldoen.

.

wienenschriep

.

In schril contrast met deze beschamende schrieperigheid staat het bedrag van twee ton dat door de gemeente is uitgetrokken voor een nieuw onderzoek naar de Dolhuysbrug. Wat het RaDa daarvan denkt is bekend. NIET DOEN! NIET DOEN!! NIET DOEN!!! (Zie ook hier, met een link naar mijn tv-column)

De petitie daartegen kan nog een paar dagen getekend worden en is echt niet uitsluitend bedoeld voor buurtbewoners. Ga naar geenbrug.nl en sluit u aan bij de tegenstanders.

. 

680-1338-IMG_3691

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

3 reacties op “Wienenpop”

  1. @O’geer: lang niet gehoord, dat merkwaardige scheldwoord. kan me er van alles bij voorstellen, ook praktische voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *