Ga naar de inhoud

Bekering

Afgeragde sofa’s, roestige barbecue-roosters, kinderwagenwrakken en krakkemikkige krantenbakken… Bij de ondergrondse afvalcontainer hier op de hoek wordt van alles gedumpt. Hoewel ik geen straatjutter ben, kijk ik altijd wel even. Was hier iemand van zijn geloof gevallen?

.

Smile

.

BE HAPPY – TELL THE TRUTH – BE THANKFUL – WORK HARD – LOVE ONE ANOTHER – USE KIND WORDS – HELP OTHERS – SMILE – BELIEVE IN YOURSELF – KEEP YOUR PROMISES – LAUGH OUT LOUD – BE NICE – TRY NEW THINGS. Hing er aan de muur tegenwoordig een ander credo? Mopper – lieg – wees ondankbaar – lanterfant – veracht elkaar – scheld en beledig – laat anderen stikken – kijk grimmig – twijfel aan jezelf – breek je beloften – gniffel – bek af – roest vast.

Was alles mislukt? Of verwezenlijkt? En waarom was dat paneel ooit aangeschaft?

.

smilemore

.

Er lag nog een aantal kleinere raadgevingen onder – veel met ‘love’ en andere risicoloze commerciële klefheid, waar ik me nu graag vrolijk over zou maken, ware het niet dat ik net terug ben van een bezoekje aan het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. Op de gang praatten we met een oude man aan zo’n mobiel infuus, die aan zijn slokdarm was geopereerd. Uit zijn hals stak een plastic container zo breed als een Spa-flesje. Hij mocht na vier maanden behandeling nog hopen op herstel. Bij ‘ons’ bed waren de vooruitzichten somberder. En iedere glimlach die we zagen was er een. SMILE. BE THANKFUL. USE KIND WORDS. LOVE ONE ANOTHER. Iets anders was er niet meer.

.

metalenrozen

.

Aan een muur in de straat viel mij ineens een aantal metalen rozen op. Nieuw? Of gewoon nooit eerder gezien?

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

2 reacties op “Bekering”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *