Ga naar de inhoud

Hoge toon?

“Het is goed dat hij naar Den Haag is gegaan. Zowel voor de Haarlemse VVD als voor hemzelf.” Dappere uitspraak uit de mond van een partijgenoot over Wybren van Haga, gisteren opgetekend door NRC.

Laf alleen dat je dan je naam er niet bij laat vermelden, omdat ‘over Van Haga praten [de] eigen positie zou kunnen schaden.’ In het ‘NRC-Maandagprofiel’ wordt de in opspraak geraakte VVD-er getypeerd als ‘een gedreven, vasthoudend, kritisch en inhoudelijk raadslid wat betreft de verkoop van gemeentelijk vastgoed.’ Daarbij wordt hij geschetst als iemand die voortdurend de grenzen opzoekt en meer ‘herinnerd zal worden om zijn toon dan zijn inhoud’.

Over de verruwde omgangsvormen in de raad schreef het RaDa al eerder (lees Gestrekt Been uit 2014) en kennelijk wen je er ook snel aan; want gisteren bij het Haarlem 105 radiodebat (vanuit de Pletterij) werd ik juist getroffen door de – doe eens een woord – respectvolle? redelijke? wellevende? amicale? harmonieuze? wijze waarop de deelnemers elkaar bejegenden. Alsof ze het liefst knus een hééééle brede coalitie wilden vormen. Het was… (après Van Haga?) anders.

Of was het het algemene besef van de smalle marges in onze langgerekte stad? De RaDa-reda (nog zoekende, zoals elke keer) vulde braaf de Stemwijzer in en … jakkes!

.

stemwijzer

.

Het CDA bovenaan?!? Nou ja, 70%, 68%, 68%, 66%, 65%… als er ooit een zwevende kiezer boven de partijen zweefde!!! Ah, de VVD valt net buiten beeld met 51%. Die harken mij niet meer binnen. En de percentages komen ook niet erg overeen met mijn voorkeuren bij het debat, waar de kleinsten / onafhankelijksten soms onverwacht sterk uit de hoek kwamen: Sander van den Raadt, Frank Visser, etc.

Afijn, ik heb nog een week om me erin te verdiepen en hoop daar ook verslag van te doen.

P.S. Nog geen paars P.S.

2 reacties op “Hoge toon?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *