Ga naar de inhoud

Kettingen en ketens

Rotterdam was de eerste met een campagne voor vrije partnerkeuze, Amsterdam volgt schoorvoetend met Celebrate Love (lang leve de liefde, in rond Nederlands – waarbij de oecumenische en internationale kussers en strelers in een soort ton lijken te staan die iets boven de gordel reikt).

En Haarlem komt eraan! Donderdag, bij de laatste raadsvergadering van deze zittingsperiode, bleek er een meerderheid te zijn voor een VVD-motie voor een vergelijkbare posteractie. ‘Zonder zichtbaarheid is er nooit sprake van acceptatie’, verkondigden de liberalen. Met de RaDa-kanttekening dat beschadigde en bekladde abri’s ook onverdraagzaamheid zichtbaar maakten.

Wethouder Jur Botter uitte in de commissie diversiteit de bedenking dat hij bij de plaatselijke moskeebesturen ‘niet echt de handen op elkaar kreeg’ toen hij ze polste. De vraag is of dat nou pleit voor of tegen zo’n campagne? Hoe dan ook, die komt er, in ‘een Haarlemse variant’.

Een Haarlemse variant… pfff, als dat maar goed gaat!?! In de Vogelenbuurt kies je je partner zelf? Doe eens klef in het Kleverpark! Voor een trio ga je naar de Vijfhoek? Het Rampetamplaankwartier voor meer stoeiplezier…? Met bijpassende guitige foto’s? Of betekent ‘Haarlems’ hier juist bedaagd? Denk aan twee grijsaards die instemmend knikken terwijl twee moeilijk determineerbare minnekozers in een ver weiland in de Hekslootpolder onexpliciete handelingen verrichten.

Over foto’s gesproken, NRC bracht vandaag een prachtige reeks van Sabine Grootendorst (een stadgenote, stadgenoten!) met volgens Europese richtlijnen verplichte ‘speeltjes’ die het bestaan van varkens zouden moeten veraangenamen. Stro is het best, maar kost op jaarbasis €7,50 per beest; en dus kiezen boeren goedkopere alternatieven, waar de varkens niet bepaald van gaan kwispelen met hun gecoupeerde staartjes. Denk aan een ketting met daaraan een balkje of bout of een plastic kom.

.

Goed002_811

.

Niet dat ik veel illusies had over de vleesindustrie, maar zo’n serie brengt de discrepantie tussen werkelijkheid en (goedbedoelde?!) regelgeving schrijnend in beeld. Wat mij betreft mag die zo op de abri’s (In Nederland hebben we vrije vleeskeuze of Vier de Dierenliefde), al dan niet onder applaus van de moskeebesturen.

Paars P.S. : Het zou zomaar kunnen dat ik de RaDa-abonneeservice gerepareerd heb – iets met een gedeactiveerde plugin. In dat geval worden jullie dus weer verwittigd bij het verschijnen van een nieuw stukje.

3 reacties op “Kettingen en ketens”

  1. Hoera, ik begon al gedesoriënteerd te worden. Fijn dat we weer terecht zijn. Want ik kan de overdenkingen bijna niet meer missen. Hartelijke groet.

  2. De Grote Boze Geldwolf meldt nog even, LTO, luister even mee, dat stro 8 euro per jaar per varken kost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *