Ga naar de inhoud

Verkiezingsuitslag 023

Hebben Haarlemmers slechte neuzen? Een Zweedse wetenschapper beweert dat mensen met een sterke afkeer van poep-, pies- en zweetluchtjes zich aangetrokken voelen tot rechts autoritaire regimes.

Deze Jonas Olofsson hopt blijkbaar van ‘vies’ naar ‘vreemd’ naar ‘eng’ (besmettelijke ziektes) naar ‘grenzen dicht’ – het was een kort berichtje in The Guardian Weekly (zie ook hier) maar zo stel ik het me voor. Wij Haarlemmers worden niet met name genoemd, maar de eenpersoons RaDa-reda bouwt graag (misschien wat al te graag) een bruggetje naar de samenstelling van de nieuwe gemeenteraad.

.

Voorlopige_uitslag_GR_Haarlem

.

Wat een beschaafde uitslag! Goede stad!’ Dat tweette ik gisteren rond middernacht en na een nachtje slapen denk ik er nog steeds zo over.

Op de een andere manier hebben we (met een opkomst van 52,2%) het voor elkaar gekregen dat geen enkele lijsttrekker zijn wonden hoeft te likken of op een brancard wordt afgevoerd. Geen aardverschuivingen en omwentelingen. Zelfs de PvdA houdt zich staande (een soort last ditch stand onder kapitein Roduner?) en wordt de tweede partij, met 6 zetels.

De gevestigde partijen kunnen zonder diepe frustratie aan de nieuwe periode beginnen en winnaar Groen Links heeft heel wat te bewijzen. Met wat geluk komen alle twaalf deelnemende partijen en partijtjes in de raad (Christen Unie is kiele kiele). Geen clowns, jokers en pop-up-politici de komende periode: de eenlingen Van Zetten, Aynan, Hulster en Visser (?) zijn stevig geworteld in de Haarlemse politiek. Ook de twee populisten van Trots (onze enige concessie aan de moderne tijd) werken op hun eigen branieachtige manier wel degelijk serieus voor de stad.

Was het hele land maar zoals wij!!!! Haarlem, een goede neus voor politiek! Haarlem stinkt niet! En nu die 8.000 / 12.000 / 16.000 woningen bouwen.

Paars PS: In de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

1 reactie op “Verkiezingsuitslag 023”

  1. Komt het omdat we eigenlijk houterig zijn? Waar ik me overigens prima bij thuis voel hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *