Ga naar de inhoud

Tijdroof

Ze (de horacraten) hadden al een uur van me gejat vannacht en van de overige uren van de dag zou een gedeelte worden opgeschrokt door werk dat geen uitstel duldde. Maar een wandeling naar zee moest kunnen, met wat geluk.

En met wat pech sta je dan om 3 uur bij de Kop van de Zeeweg bij een bushalte. Waar bus 81 zou moeten komen. Om 15.04 uur. Ah… 11 minuten vertraging. Het aftellen begon, dat doet het infobord gelukkig voor je: 8 minuten, 5 minuten, héééél lang 2 minuten, dan – – – – Terug naar 11 minuten?!?

.

verkeershinder

.

Als je ergens in Noord-Ierland in een door God en de IRA verlaten moerasgebied tussen drie vervallen plaggenhutten tevergeefs op een bus wacht, geef je je over aan berusting – dof, doffer, dofst. Maar dat verdomde Connexxion-display hield de hoop continu levend, met fake-mededelingen over verkeershinder, vertraging en de schijnbare nadering van bus 81 en 84 (in de andere richting reed evenmin iets).

Zo’n bord wekt de suggestie van onfeilbare satellietverbindingen, sensoren in het wegdek of in de uniformknoopjes van de chauffeur en een verkeersleiding die bedrijvig de actueelste informatie update, doordate, overdate. Om 15.55 uur (we hadden inmiddels begrepen dat er een loopevenement was in Zandvoort) gaven we het op. Een uur armer! We liftten halfslachtig bij de uitgang van de parkeerplaats en spraken uiteindelijk in arren moede een vrouw aan die haar hond had uitgelaten.

Natúúúrlijk. Ze woonde zelf in Bloemendaal, maar die slinger naar het Kleverpark was geen enkele moeite en… De stemming was goed in de auto, het was een leuk mens.

We wezen haar in het voorbijgaan op een mooie marmerplaat bij Swaalf. Hij is niet zo egaal als hij lijkt en moet waarschijnlijk nog gepolijst worden. Ik mag altijd graag even naar de voorraad kijken daar.

.

marmerswaalf

.
Herinneren oude RaDa-lezers zich deze nog, uit 2009?

Paars PS: In de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

2 reacties op “Tijdroof”

  1. A.A.van der Spree

    Goedemorgen RaDa ,
    Het is voor het eerst dat ik een reactie geef op je blog terwijl ik wel altijd al je berichten lees.
    Eerst even een reactie op deze foto die van een geweldige schoonheid is ,en dacht eerst dat het een opname was van een ijsvloer maar nog nooit een foto gezien van onbewerkt marmer en dit nog mooier vind dan gepolijst marmer.
    Geniet van je prachtige verhalen en heb eerst na te lezen ze weer verwijderd maar ga ze nu opslaan, ook zij bevatten een schoonheid in woorden. Dank voor deze verhalen. …Anna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *