Ga naar de inhoud

Speel jij?

De echo van die ene boosaardige Dam-schreeuw is weggestorven, er hangen hier zes vlaggen in de straat, de hemel is wolkeloos. Straks gaat iedereen naar Bevrijdingspop of een plek zo ver mogelijk bij de herrie vandaan.

Heeft het wel zin een RaDa’tje te schrijven? Een niemendalletje dan, dat kan nooit kwaad. Vanochtend op de Schotersingel had een bezorgde ziel met groen krijt ‘Heb jij al buiten gespeeld?’ op de stoep geschreven. Tien meter verderop stond nog een gewetensvraag: ‘Ben jij vandaag al lief geweest voor jezelf?’

Ik stak de Schotersingel over bij de bushalte en toen ik omkeek zag ik een kraai buiten spelen. Hij dreef – hiphippend – een groen pingpongballetje voort, met grote gedrevenheid. Een meter of vijftien, tot het tegen een stoeprand tikte en stil bleef liggen.

.

balkauw1

.

Hij bestudeerde het, pikte erin, pingelde wat…

.

balkauw2

.

maakte een rappe schijnbeweging… of drie… (Mohamed Salah zou jaloers zijn)

.

balkauw3

.

naderde het doel vanaf de linkervleugel…

.

balkauw4

.

en scoorde beheerst in de linker kruising.

.

balkauw5

.

Het ontbrak er alleen nog aan dat hij bij het weglopen een pootje tegen zijn oor hield om het publiek te pesten.

P.S. En hoewel het er deze week alle schijn van heeft, het RaDa wordt geen vogelweblog! Voor wie erom verlegen zit, er verschijnen hier binnenkort heus wel weer krasse meningen, boude beweringen en ongefundeerde stellingnames over Haarlemse reuring en mondiale problemen. En oh ja, vergeet niet lief te zijn voor jezelf als je weet hoe dat moet.

.Paars PS: In de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

4 reacties op “Speel jij?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *