Ga naar de inhoud

Eksters en hipsters

Benepen, xenofoob, door-de-vitrage-glurend achterdochtig – wie wil het zijn? Ruimdenkend, gastvrij, tolerant – wie wil het niet zijn? Dus ik schrok een beetje van mezelf toen ik gisteren mijn ogen tot bozige spleetjes kneep bij de aanblik van zeven vale, berugzakte jongemannen (sommige met puntbaarden!) die in ganzemars naar huisnr. XX liepen en daar schielijk naar binnen gingen.

Het kon niet uitblijven! Amsterdam gaat paal en perk stellen aan de airbnb-anarchie, dus dan wijken de toeristen uit naar het zwak verdedigde Haarlem. Gewetenloze speculanten zullen hier de voor fatsoenlijke mensen onbetaalbare huizen opkopen en… Die loze herenonderbroek in de goot was misschien de wegbereider van vele soortgenoten.

Afijn, ik heb rustig geslapen – die jongens waren waarschijnlijk botanici of een septet dat optreedt op een festival voor héél oude muziek, met veel vedel en luit en weinig geluid. En zwak verdedigd? De gemeente Haarlem heeft zelfs al een meldpunt voor types zoals ik. Anoniem klagen mag zelfs ook nog – aan alles is gedacht!

.*****

ekster

.

Het RaDa is geen vogelweblog, itereer ik tot vervelens toe de laatste tijd, maar het moet gezegd: ik heb de schijn tegen.

En dat komt door de malle vogels hier in de buurt. Eerst die vleugelspits en gisteren fietste ik in de Jan Steenstraat langs twee eksters die wel héél dicht bij een op de stoep luierende kat kwamen. Doe maar voorzichtig, wilde ik roepen, maar ze zochten ‘m juist op.

.

ekster2 (1)

.

ekssteruitsnee

.

Was het een pesterijtje? Een dolletje? De dikste ekster hield zich afzijdig, maar die kleinere pikte de kat in zijn staart, leek het, en deed er alles aan ‘m te tarten. De kat rolde loom op zijn zij, maar kon zich er ook weer niet héél druk om maken. Na een tijdje vond ie het welletjes en taaide af, nagekeken door zijn speelmakker/plaaggeest/of wat het ook was.

.

ekster3

.

Ah, er zijn op Youtube filmpjes van: https://www.youtube.com/watch?v=SRV7k7aCEtY En die eksters opereren steeds met z’n tweeën.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *