Ga naar de inhoud

Coalitieakkoord

Hoezee, Haarlem heeft een coalitieakkoord – de onderhandelaars van GL, CDA, D66 en PvdA zijn het eens. ‘Doe duurzaam’ hebben ze het gedoopt, wat ik van een onvergeeflijke taalarmoede vind getuigen.

Als je duurzaam doet, ben je het dan ook? ‘Voornaam doen’ houdt aanstellerij in. ‘Doe niet zo kinderachtig’, impliceert dat je als volwassene beter zou moeten weten. Daar komt bij, het werkwoord doen is lelijk aan lager wal geraakt. ‘Doe normaal!’ is geclaimd door VVD & PVV. ‘Zou jij haar doen?’ is van GeenStijl; ik weet niet of het Engelse ‘do drugs’ al is ingeburgerd als ‘drugs doen’ maar lang zal het niet duren.

De nieuwe wethouders zijn geen groentjes niet nieuw, op Marie-Thérèse Meijs van Groen Links na. Op haar Twitter-account afficheert ze zich als ‘wandelcoach’ en op de Rudolf Steinerschool doet ze de interne leerlingbegeleiding. Donkergroen en supersoft, dus? Voor een aanstaande wethouder vind ik haar bedenkelijk onvindbaar op het grote boze wereldwijde web, ook op de eigen site van GL. Ze zat (als we Robbert Berkhout mogen geloven) in de raad tussen 2002 en 2006, maar om te zeggen dat je dan het klappen van de zweep kent? Mwahhh…. Voor mij voelt het alsof ze aan een paardebloempluisje komt neerdalen in het Haarlemse politiek bestuur.

.

Marie Thérèse MeijsKL

.

En verder… Het akkoord staat vol plannen waar niemand tegen kan zijn, behalve de slechte mensen. Er worden 7500 woningen ‘toegevoegd’ en 1700 bomen (reken zelf uit hoeveel boom dit is per woning). De lucht wordt straks schoner, de bevolking wordt welvarender, opgewekter en gezonder, actiever en leniger, slimmer en bewuster, minder verdeeld en haatdragend en…. Was het maar vast 2022!

P.S. Het RaDa (geen vogelweblog!) noteert dat het verbod om meeuwen te voeren wordt uitgebreid in de Algemeen Plaatselijke Verordening. Graag zou ik een verbod zien dat meeuwen verbiedt te eten, maar anderzijds… Ik durft nog niet te juichen, maar hier in de buurt houden ze zich qua geluidsoverlast tot nu toe gedeisd – al bevat mijn raam soms sporen van meeuw.

.

sporenvanmeeuw

.

Paars PS In de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

1 reactie op “Coalitieakkoord”

  1. Peter de Pagter

    Het gaat niet alleen over de persoon, maar ook over het beleid waarvoor de GroenLinks-wethouder gaat staan. 40% van de gemeentelijke begroting gaat op aan het sociaal domein. Zoek in het coalitieakkoord naar deze woorden en wat vind je? Inhoudelijk niets. Het enige dat je vindt, is dat de gelden voor het sociaal domein geïntegreerd gaan worden in de begroting. Met andere woorden: de tientallen miljoenen die de gemeente de laatste jaren heeft overgehouden op het sociaal domein en nog gaat overhouden op de zorg aan kwetsbaren in de samenleving, gaan naar lantaarnpalen. Dat is het beleid waarvoor deze wethouder gaat staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *