Ga naar de inhoud

Blauwsé

Ik vind de Oerkap een heerlijke plek met dit zoele weer, alleen mogen ze op het Haarlemse stadsstrand wel eens wat meer aan de presentatie doen. De pizza chorizo at ik van rauw karton – dat wist ik van tevoren en hij smaakte er zeker niet minder om.

Een ander verhaal was het met de twee rosé en de witte wijn die we bestelden. Samen met een glas water zag dat er zo uit.

.

roséblauw

.

Ik morde en monkelde wat, het ging me niet om die lompe glazen of het gebrek aan decorum, maar om de kleur! Ik wilde zien wat ik dronk. Dit kon net zo goed koude Knorr-bouillon zijn. Trouwens, wat was rosé en wat was wit? Nu was het aan de huisdichteres om onvermoede talenten te tonen. En dat bij deze hitte! Met de behendigheid van een balletje-balletjeprof schonk ze blauwe ‘wijn’glazen leeg in doorzichtige waterglazen en vice versa.

.rosétwee 

.

Wie was die andere celebrity ook weer die water in wijn veranderde (maar niet omgekeerd)?

.

rosédrie

.

Aan het eind van die indrukwekkende demonstratie van logica en vingervlugheid bleek het maar een bleek roseetje en aan de witte wijn zat ook niet veel kleur. Maar de smaak was goed en we bleven nog lang zitten daar langs de spoorlijn, tot het moment dat een van ons knotjes begon te zien en aan de bar om een katapult vroeg.

.

tweeknotjes

.Persoon met twee knotjes langs het spoor?

Paars PS In de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

3 reacties op “Blauwsé”

  1. Knotnijd wordt knotobsessie? Je moet het ook niet opzoeken natuurlijk. Ik raad aan de Oerkap voorlopig te mijden en veiliger oorden te zoeken zoals terras van tHemeltje of bezoekerscentrum bij t Wed. Beperk je verder tot verse muntthee en combineer terrasbezoek met stevige wandeling. Beterschap!

  2. Ja, ik zie inderdaad enig kleurverschil tussen wit en rosé.

    Bij rosé schijnt ‘bijna wit’ trouwens het ‘nieuwe roze’ te zijn.
    Om met Wim Sonneveld (Het dorp) te spreken: “de nieuwe tijd; net wat u zegt..”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *