Ga naar de inhoud

Jouw Commissaris

‘Inwoners praten mee over opvolging van Remkes’ meldde het HD vanochtend. We (wij, trotse Noord-Hollanders van De Cocksdorp tot Blaricum en alles wat daartussen ligt) mogen meedenken over de profielschets van de aanstaande Commissaris van de Koning.

Ik begon terstond. Een roodharige, leek me wel wat, zonder knot. Oh wacht, maak er dan meteen maar een vrouw van, kan die knot blijven. Brildraagster, spleetje tussen de tanden (al zie je dat in een profiel niet). Ze moet opgegroeid zijn op drassige veengrond en nu in de vieze grote stad wonen. Halverwege de dertig. Geen festivaltype of mensenmens. Houdt van lezen, strandjutten (bij Petten en Schoorl) en tafeltennis. Ervaring als beursspeculant, ondernemer (een faillissement strekt tot aanbeveling). Heeft een vliegbrevet maar geen rijbewijs. is beschermvrouwe van het restauratiefonds van het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen in Hoorn…

Ik zat lekker een eind weg te schetsen (af en toe even checkend of ik onverhoopt niet te dicht bij Harry Borghouts kwam), toen ik zag dat we de digitale snelweg werden opgestuurd. Naar deze site:

Jouw commissaris van de Koning…

Ik kwam uit bij zeven schuifjes, met elk vier standen. Uiterst links stond bij vraag 1 ‘Mijn commissaris… is zichtbaar aanwezig’ en rechts ‘… krijgt zaken voor elkaar op de achtergrond’. Ging het hier om een tegenstelling?

.

76e534c2-54e2-4842-8cbe-781d4f56e541

.

Hetzelfde gevoel hield ik ook bij de volgende meepraatvragen. Ik kon er niet veel mee. Hopen ze echt dat as we speak duizenden, tienduizenden mensen in de Wieringerwaard of de Purmer met die schuiven zitten te schuiven, met rode konen, hopend een van de 20 uitverkorenen te worden bij de Meet & Greet bij de installatie van Hun CdK? Mijn gedachten dwaalden af naar de tijd dat het RaDa de Gereputeerde Gedeputeerden nog wel eens op de huid zat. Gouwe ouwe Ton… Ik probeerde de schuifjes zo te manipuleren dat Hooijmaijers er als beste uitsprong, maar er was geen beginnen aan. Zou dat in het systeem zijn ingebouwd?

P.S. Ooit (toen het nog reurde in NH), had het RaDa een eigen categorie voor het provinciaal bestuur

Paars PS: In de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *