Ga naar de inhoud

Hormonaal

“Ik ben nogal hormonaal”, hoorde ik een jonge vrouw zeggen in mijn koffietentje. Hoe hormonaal ben ik zelf eigenlijk, vroeg ik me af, want mijn stemming schiet alle kanten op als ik door de regiobijlage van het HD blader en dan ben ík niet eens in mijn zestiende week.

Wat te denken van beachclub Vroeger (vroeger strandtent?), waar ‘beveiligers’ op 3 juni ‘medeverantwoordelijk’ waren voor ‘het serieuze letsel’ dat drie mensen overhielden aan een vechtpartij tussen twee groepen van bezoekers.’ Revers pour toi zou het uit de hand gelopen evenement hebben geheten volgens journalist Kees van der Linden (iets met een dresscode met colbertjes?), maar nader RaDa-onderzoek leert dat het gaat om Rêver Pour Toi (dresscode Summer sexy). Dromen dus. En ter afwisseling af en toe matten.

Voor straf mag de beachclub de komende drie weken van Bloemendaals loco-burgemeester Heijink geen evenementen organiseren, tot ongenoegen van clubeigenaar Gerlof Funke Küpper: “Die vechtpartij was heel vervelend, uiteraard. Zoiets wil niemand. Er zijn een paar rake klappen gevallen, maar uiteindelijk viel de schade mee; geen van de betrokkenen heeft er blijvend letsel aan overgehouden.”

Welk wereldbeeld heeft deze GFK? Je geeft een partijtje, twee hormonale groepen raken slaags (geheelonthouders vs probleemdrinkers, windsurfers tegen zonaanbidders, Kennemers tegen Amsterdammers?), je eigen beveiligers rossen er duchtig op los, maar nadat de verbrijzelde Raybans en uitgeslagen tanden uit het rulle zand zijn gezeefd, zeg je ‘Uiteraard heel vervelend, we nodigen volgende week weer een paar duizend mensen uit.’

Misschien kan GFK beter Homa’s gaan houden? Het betere Rêver Pour Toi! Morgen komt de Indiase spiritueel leider Sri Sri Ravi Shankar naar Overveen om mantra’s te zingen voor een vredelievende en stressvrije maatschappij. Voor deze gratis Homa (een ‘vuurceremonie’) hebben zich al 500 mensen aangemeld. Hoewel, laten we het eerst even afwachten. Straks breekt ook daar de pleuris uit tussen twee groepen hormonalen/homanalen. Want, om nog een keer GFK te citeren, ‘zulke dingen gebeuren overal’.

Oh help, geen ruimte meer voor al mijn andere mood swings en de zwembadfoto’s van Henk Sloos, die vandaag mooi in het HD staat geportretteerd. Koop die krant en ga naar die intrigerende tentoonstelling in het ABC Architectuurcentrum. Niet te missen voor iedereen in het bezit van het zwemdiploma A (en evt. B en C). Ik was gisteren bij de opening en liep na afloop de tuin in. Daar lag een originele Fokker Kliko na zijn geheimzinnige crash.

.

klikoschmidt

.

Fokker Kliko? Ja, misschien is het van opzij beter te zien.

.

kliko1

.

Paars PS: In de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *