Ga naar de inhoud

Stickerstrijd

In de Rozenstraat werd mijn aandacht getrokken door een lantaarnbiljet over een gedefenestreerde kat: Lara viel op 10 mei uit het raam in de Anegang en wordt nu vermist.

.

laraval

.

Maar hoe gaat dat, er hing nog meer aangeplakt en al lopend van het station richting studentenuitzendbureau Pepperminds (geweldige naam!) nam ik nog een paar foto’s. De Communistische Jongerenbeweging (15 tot 35 jaar) wakkerde een nieuw klassenstrijdje aan.

.

commback

.

En… het leek de jaren dertig wel, op een andere lantaarnpaal kantte het Anti-Fascistische Actie zich (hoe toepasselijk) tegen Nazi’s. Nachtploeg bleek niet ideologisch gedreven – dat is hiphop met een zachte ‘g’ (gipgop) uit Maastricht en ook Zer00’s Heroes is muziek (uit de noughties).

.

driestick

.

Verder op dit kleine stukje straat nog reclame voor een hackathon en de lugubere posters van ‘The art of dying’

.

artofdying

.

Het is wel zo, als je per ongeluk een stickertje in je hand hebt, is het wel moeilijk het niet ergens te sticken. Dat kleine ronde plakkertje van Jona Gold is vermoedelijk niet bedoeld als sluikreclame. Anders ligt dat met de 24-uurs bierbezorgingsdienst. Wie kan nog zonder?

.

24bierstick

.

Al met al biedt de Rozenstraat een aardige dwarsdoorsnede van het moderne leven, wou ik schrijven – en pas toen drong het tot me door dat er er niet ‘Kate all cities’ stond, maar Ricks, Skate all cities. Hoe modern wil je het hebben?

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *