Ga naar de inhoud

Barebackstreet

Buitenlandse toeristen een plezier mogen doen, het is me niet elke dag gegeven. Maar vandaag lummelde ik bij 26 graden Celsius door de Barrevoetstraat, met in mijn rugzak verse tuinbonen en kersen en in de boodschappentas verse boeken van Athenaeum.

Twintig meter verderop stond een dozijn toeristen van het braafste middelbare soort. De blikken gingen volgzaam van historisch hofje zus naar schilderachtig geveltje zo, gedirigeerd door een Engels sprekende gids. Voordat ik ze bereikte zag ik dat het kozijn van een zolderraam werd gevuld door het naakte bovenlijf van een jongeman met donker krullend haar. Zijn achterwerk stak uit over de vensterbank en hij had zijn gebronsde rug zo gepositioneerd dat hij het maximum aan zon opving.

De groep stond voor mij op de stoep en toen ik inhield, bood een vrouw nodeloos haar excuses aan. “No, I was just wondering if you were all looking at that guy up there,” zei ik, quasi-ondeugend. Nu zagen zij ‘m ook. Een gekir en gejoel steeg op. “Thank you so much!” zei een van hen tegen mij, op een toon alsof ze dit beeld nog jaren later zou oproepen, in Wisconsin of Milwaukee of waar ze vandaan kwam.

“My pleasure!” Ik wou nog een grapje maken over de Barrerugstraat, maar schatte in dat dat bij deze hitte teveel van me zou vergen. Je moet het ook niet overdrijven.

P.S. En verder geef ik alle blote ruggen (m/v) voor één lekkere stortbui.

.

zo'ndag

.

P.S. Actueel RaDa-stukje over de staking in het streekvervoer: Busbaan

Ander paars P.S.: de abonneeteller  staat op 99. Voor de honderdste abonnee ligt geen prijsje klaar; dat vind ik oneerlijk tegenover alle voorgangers, zonder wie die honderdste …

2 reacties op “Barebackstreet”

  1. Simone Pedroso

    Dag Marius, ik ben de buurvrouw van 14rd. Leuk om deze verhalen over Haarlem te lezen. Ik geniet ervan ☺️ Groetjes Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *