Meteen naar de inhoud

Halsema

Femke Halsema (geen stadgenote, stadgenoten! Maar wel geboren in Haarlem) wordt  burgermoeder van Amsterdam.

De RaDa-reda dook naar aanleiding van haar benoeming even de muffe archieven in en vond daar een stukje uit 2011 over een verblekende Halsema-sticker, met bespiegelingen over haar leven zonder schijnwerpers en cameralenzen. De geest van Halsema, heet het. Aan paranormale gaven lijd ik dus niet, al laat ik de deur wel op een spookkiertje voor Femke als revenant.

Een andere revenant: op station Haarlem stond afgelopen zondag deze Hondekop (Mat ‘54). Gekke ervaring – alsof je met je OV-chipkaart per ongeluk in een tijdmachine bent gestapt. Er was veel belangstelling voor.

.

revenanttrein

.

P.S. Een recent stickerstuckje: Stickerstrijd

Ander paars P.S.: de abonneeteller  staat op 99. Voor de honderdste abonnee ligt geen prijsje klaar; dat vind ik oneerlijk tegenover alle voorgangers, zonder wie die honderdste …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *