Ga naar de inhoud

Toverbonen

Hier in de buurt is een volkstuincomplex waar de huisdichteres iemand kent die het aanbod van de Dekamarkt graag aanvult met onbespoten, griezelig verse groente.

Die moet vervolgens op, voordat hij verlept. Er zijn dagen dat ik vrees een boekmaag en een lebmaag te ontwikkelen, zo veel verse kruiden, sla, andijvie en snijbiet krijg ik dan te vermalen en verstouwen. Vandaag was er iets bijzonders geoogst: de paarse sperzieboon. Samen met zijn conformistische groene broertjes/zusjes (ik heb ze niet gesekst) zag hij er zo uit in de pan.

.

paarsboon

.

Weer eens wat anders! Alleen, na het koken was van de fraaie paars-groene combi nauwelijks iets over.

.

ontpaarst

.

Dat was even slikken, al waren we gewaarschuwd voor deze assimilatie. Ook qua smaak waren ze niet van de groene te onderscheiden. Waar doet de natuur het allemaal voor?

P.S. Het is alweer tien jaar geleden dat de huisdichteres en ik in het Wapen van Kennemerland optraden met een special over Vergeten groenten, waarvan sommigen nu nog vergetener en ongegetener zijn.

3 reacties op “Toverbonen”

 1. Hallo ,

  Ik zie website http://www.dagklad.nl en zijn indrukwekkende. Ik vraag me af of de inhoud of banners advertentie-opties beschikbaar zijn op uw site?

  Wat is de prijs als we een artikel op uw site willen plaatsen?

  Opmerking: het artikel mag geen tekst zijn zoals gesponsord of geadverteerd of zoiets

  Proost
  anto desouza

 2. Marius (RaDa-reda)

  @anton desouza: RaDa dankt voor reactie die ik zie. Banners gaan hier niet op en voor artikel in Nederlands gebroken vragen wij indrukwekkend geldsom. U ook op uw gezondheid geproost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *