Ga naar de inhoud

Motiemoties

Moties over moties kunnen we na het reces verwachten in de Haarlemse gemeenteraad, zo leidt de RaDa-reda af uit een stuk van Annalaura Molducci in HD. Donderdag werd een nieuwe regel van kracht die ‘moties voor de Bühne’ tegen moest gaan (de z.g. ‘showmoties’). Eerst in de commissie bespreken, dan pas in de raad. De raadsgriffier had er streng de hand aan gehouden, drie moties geschrapt en de indieners doorverwezen naar de rondvraag.

Oproer, tumult, verontwaardiging (al dan niet voor de Bühne)! E-moties! Het was niet zozeer dat het stadsbestuur per direct lam komt te liggen, het was meer dat de raadsleden zich betutteld voelden (door hun eigen zelfverzonnen regel).

Medeleven ging vooral uit naar Roséanne Timmer (GL), die haar motie over loondispensatie voor arbeidsgehandicapten zag sneven. Op de GL-website zegt Timmer: ‘Daarnaast sta ik ook voor heldere en duidelijke communicatie. De manier waarop je de boodschap brengt is even belangrijk als de boodschap zelf.’

Van wie heeft zo’n vrouw dat, vraag je je af. En tevens, wat bedoelt ze ermee? Hoe dan ook, in dit geval had zij ten behoeve van de ‘heldere duidelijke communicatie’ gekozen voor gebarentaal. Het had haar een paar weken gekost de juiste gebaren te leren. ‘Loondispensatie’ in gebarentaal, ga d’r maar aan staan. Eén eigengereide pink die te ver uitzwaait of een onwillige ringvinger en je hebt het plots over strenge geldboetes voor foutgeparkeerde rolstoelen. Roséanne mocht wel in de rondvraag, omdat het anders zo sneu was. Ze ‘kreeg de handen op elkaar’ voor het idee, schrijft Annalaura. Kijk, zo zijn ze ook weer in onze raad. Ze gaan gewoon mee in die gebarentaal.

De echte motie doet Timmer later, misschien met morsecode, rooksignalen of zandtekeningen. Zou Muggenmeester Wienen wel eens heimwee hebben naar Katwijk?

.

gebtaal

.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

1 reactie op “Motiemoties”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *