Ga naar de inhoud

Oudewijvengriep

Wie anders dan Kamagurka zou het nog lukken om een originele grap over de klimaatverandering te maken? In NRC gisteren: ‘Kortere zonsondergang door zeespiegelstijging.’

Daar moest ik onbedaarlijk hard om lachen en daarna ook onbedaarlijk hard van hoesten, want ik heb een laaghartige nazomergriep. Zou het door die krantenkop over het lerarentekort komen? Leraren mogen niet ziek worden las ik een paar dagen terug en ook mijn brein kent het woord ‘niet’ niet. Niet aan een olifant denken, niet aan een olifant denken, niet ziek worden, niet ziek worden, enz. En van de weeromstuit…

Of zijn de virussen en mijn immuunsysteem van slag door die rare klamme passaatwinden van de afgelopen week? Ik hoorde van een bejaarde man de term ‘oudewijvenzomer’ voor wat ik zelf altijd aanduid met Indian summer. Ah, sint-michielszomer blijkt ook te bestaan.

.

grass

.

Maandag wandelde ik vroeg in de avond in dat park tussen de Patrimonium-buurt en de Vomar en zag daar het groene gras. Uitzonderlijk groen gras (supergroen!) en dat deed me goed na de Somalische dorheid van juli. De natuur mag dan in de war zijn, maar maakt er zo goed en zo kwaad als het gaat het beste van.

Wat nooit verandert is mijn eigen natuur: er belde iemand van school om héél beleefd en inlevend te vragen of ik er morgen weer was. Wat makkelijker dan n…n…n…NIES (bis) ‘nee, nog niet’… NIES te zeggen? Niet dus. Ik kreeg het niet over mijn koortsige lippen. Uitzieken, dat zal ik wel nooit meer leren.

.

grass2

.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

4 reacties op “Oudewijvengriep”

  1. @Cecelia: dank! En uiteindelijk moest ik me dan voor vandaag toch ook afmelden.. Maar t gaat beter.

  2. Het is rentréegriep. Je wordt belaagd door de uitwaseming van vieze kinderen na een zuurstoftractatie op De Eilanden. Veelvoorkomend

  3. Marius (RaDa-reda)

    @schulp: Wist ik maar van wel vies kind het kwam… Desgevraagd ontkennen ze alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *