Meteen naar de inhoud

21+?

Kunnen we niet een extra verdieping op Nederland zetten, vraag je je af als je het HD van vandaag leest. Iedereen wil groeien en uitbreiden en iedereen zit iedereen in de weg: Schiphol, festivals in Spaarnwoude en voor nieuwe sociale huurwoningen is nergens plek.

Hier in Haarlem dwingt een nieuw bestemmingsplan de brave volkstuinders in het Westelijk Tuinbouwgebied te snoeien [humor, RaDa-reda] in de wildgroei aan ‘bouwsels’ / huisjes. Die mensen zitten daar al tientallen jaren. Het HD voert ‘pomoloog’ (appelman) Matthijs Hisschemöller op: “Ik wil niet demagogisch overkomen, maar we voelen ons enorm genaaid door de gemeente.” Wat zou zo’n man zeggen als hij wél demagogisch wilde overkomen? Niettemin kan de voltallige eenpersoons RaDa-reda met de fruitkweker meevoelen. Zijn geliefde appelaars, perelaars en pruimelaars mogen in de toekomst niet hoger zijn dan anderhalve meter. Daar zou een ervaren bonsai-kweker nog nerveus van worden! En daar komt bij, Matthijs is van de zeldzame rassen. Iemand die de Grijze Rabau voor uitsterven behoedt, moet je geen strobreed in de weg leggen. 

[Nu wilde ik het mooie Vlaamse ‘schabouwelijk’ nog als sluikrijm op ‘Rabau’ in dit blogje rommelen, maar helaas, we moeten door, RaDa-reda. Door, door, door…]

Van ‘naaien’ naar bordelen, van appelbomen naar coniferen. Want de Haarlemse gemeenteraad heeft besloten Amsterdam niet te volgen met de verhoging van de minimumleeftijd voor sekswerkers naar 21 jaar [twaalf geforceerde grappen over ‘ouwehoeren’ en gemeenteraad succesvol onderdrukt, RaDa-reda].

Het HD trekt er twee hele pagina’s voor uit. Eerst een opiniestuk van Angelo Parmanand (wat een geweldige naam, zou een bedreigde appelsoort kunnen zijn, maar hij is juridisch consultant van Proud, de belangenvereniging voor sekswerkers). Angelo beklaagt zich erover dat de gemeente geen contact met hen heeft opgenomen. [Hoe moeilijk kan het zijn, het Begijnhof ligt op 300 meter van het gemeentehuis, RaDa-reda] Verder wil hij een ‘overgangsregeling’ [wéér een flauwe gr.. RaDa, reda – mijn brein ijlt nog na van de griep, vergeef me alle RaDa-reda’s, wacht, ik zal ze met terugwerkende kracht blauw maken, dat slaat makkelijker over] en hij maakt ernstig bezwaar tegen het woord ‘prostituee’ in ambtelijke stukken. Ik dacht eerst dat hij het accent terug wilde (‘prostituée’), maar hij wil ‘sekswerker’. Nou ja, ieder zijn meug. [Zelf associeer ik sekswerker met iets wat je op het vmbo leert en in een overall doet– denk aan hout- en metaalbewerking, RaDa-reda].

Eva de Raadt (fractievoorzitter CDA Haarlem) was vóór de verhoging naar 21 jaar en pleit op de belendende pagina voor het Zweedse model: seks verkopen mag, seks kopen is verboden. Ik verbeeld me dat het nog even duurt voor ze alle politiekwerkers in dezen meekrijgt. En die coniferen dan? [Een lang blog als dit wordt – zo leert bittere ervaring – door niemand gelezen, maar er is geen weg terug meer – RaDa-reda].

Gesandwicht tussen de opiniestukken staat een reportage van Linda Gottmer, die namens de stadsredactie naar seksclub Penthouse toog. ‘Een hoge conifeer begrenst de voortuin van het chique, witte pand. De dichte heg garandeert onmiddellijke anonimiteit.’ De bijbehorende kop is alarmerend: ‘Langzame dood legale sekswerker?’ De Grijze Schabau en Hollands Glorie bedreigd en nu dit weer! Een langzame dood, dat wens je niemand toe. In wat voor wereld leven wij?

De legale seksclub wordt doodgecontroleerd, als we de geïnterviewde sekswerkermadam mogen geloven. Het is bij haar een druk verkeer van controleurs: ‘bijna maandelijks’, op van alles en nog wat, tot legionella aan toe [veteranenziekte in het bordeel, je zou denken dat het goed is dat ze daarop controleren, RaDa-reda, maar goed… En waar is de tijd gebleven dat zulke controleurs door de meisjes van dienst moeiteloos werden ingepalmd, door 21-jarigen, 18-jarigen of desnoods minderjarigen???, RaDa-reda]

Misschien wordt het tijd dat ik terugga naar de onmiddellijke anonimiteit van mijn bed, gewoon, met een warme kruik en een pot kamillethee op het nachtkastje. Eerst de koorts laten zakken. Ik (zelf geen sekswerkerloper) kan al deze problemen toch niet oplossen. Of wacht, eentje dan misschien. Eva, dit lijkt me een mooie taak voor jou en het CDA: kunnen ze niet in een APV zetten dat rond seksclubs géén coniferen mogen staan, maar uitsluitend zeldzame appelbomen? Hollands Glorie, de Grijze Schabau, Karmijn de Sonnaville, de Godivert, de Schone van Boskoop. Keus genoeg.

[Oh, er moet nog een toepasselijk fotootje bij, RaDa-reda.]

anoniferen

Geanonimiseerde coniferen bij een onbekende Haarlemse legale seksclub


Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *