Ga naar de inhoud

Quooker-bakker

#Metoo, misbruik, jihad… En het kabinet zet het klimaatakkoord in een keurmerkloze koelkast met energielabel D van het merk Rutte III. Ziehier wat NRC vandaag bij mij op de kokosmat gooit. Het Haarlemse nieuws biedt evenmin soelaas.

Ik citeer uit het HD: ‘Bewoners uit de omgeving van de Nieuweweg slijpen de messen om te voorkomen dat in hun buurt een Domus+ opvang komt.’ Verzetsleider Henk de Bruijn, oppermessenslijper en ook bedreven met de botte bijl, vreest in de wijde omgeving voor de veiligheid van ‘kinderen, winkeliers en paardeneigenaren’ (en paardrijdende winkelierskinderen zijn pas echt de pineut, RaDa-reda). Desgevraagd suggereert De Bruijn als alternatief voor de verslaafde daklozen een ‘bedrijventerrein in de Waarderpolder’ (of is hij verkeerd geciteerd en zei hij ‘misdrijventerrein’?) – inderdaad, diezelfde Waarderpolder waar onze gemeente onlangs een offensief heeft ingezet tegen illegale bewoning.

Zó vreselijk illegaal dat sommige illegalen er al meer dan tien jaar woonden, keurig ingeschreven stonden en braaf de WOZ en andere gemeentelijke belastingen en heffingen betaalden. Maar nu wordt er ‘gehandhaafd’ in de speciale Nederlandse betekenis van ‘handhaven’: plotsklaps met veel vertoon van honden, hesjes en portofoons ingrijpen waar je de boel jarenlang onverschillig, laf of laks hebt laten sloffen. In het geval van de Waarderpolder kunnen ongewenste bewoners een dwangsom opgelegd krijgen van €60.000. Vier van die dwangsommen en je kunt een sociale huurwoning bouwen (maar waar?). 

Oh jee, dit had eigenlijk alleen een introotje moeten worden. De RaDa-reda is uit zijn ritme, door de griep en het andere werkrooster: geen midweekse vrije dag meer (ideaal om te schrijven), maar een lang weekend (za-zo-ma). En dan wil op zaterdag alle opgekropte schrijfbehoefte er in een keer uit en voel ik me als een Quooker-kraan die tegelijkertijd kokend, ijskoud, gefilterd én koolzuurhoudend water moet spuiten.

P.S. Aan het Prinsen Bolwerk (toe maar!) hebben de Antroposofen een nieuw gemeenschappelijk onderkomen in het Van Dam Huis. Vandaag hadden ze Open Dag. En ja, het was erg nieuw en pffff…. errug… sofisch.

,

engelenfile

.

Engelenfile

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

2 reacties op “Quooker-bakker”

  1. In mijn omgeving zijn een paar Domussen. Als je daar met buurtbewoners over praat kijken ze je niet begrijpend aan.
    De eerste opmerking die je dan krijgt is dat er geen junks in buurt te zien zijn en dat er ook geen andere drugs gerelateerde overlast is.

    Vriendelijke groet,

  2. Vier dwangsommen voor een sociale huurwoning? Die bouw ik voor anderhalf. De stichtingskosten zijn het geld niet. Overgewaardeerde gemeentegrond die om onduidelijke redenen niet afgewaardeerd mag worden, Prinsen van den Bloede die de prijzen opjagen, schijnt het, ik weet er het fijne niet van, maar het gerucht gaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *