Ga naar de inhoud

Geen game

Die bewakers voor het stadhuis leken gekopieerd uit een game, zo behangen met wapentuig en andere hardware dat je je afvroeg hoe lang ze er in die uitrusting over zouden doen om naar Lijnzaat te lopen voor een harinkje. En welk gevaar verwachtten de mannetjesputters te zien opdoemen vanachter de Bavo?

Een konvooi clubhuisloze motorduivels? Getergde volkstuinders uit het Westelijk Tuinbouwgebied met rieken en dorsvlegels? Een opgevoerde Stint met een verwarde crècheleider?

.

hardwarepop

.

Het werd uit de berichtgeving niet duidelijk wie de dreigementen tegen Jos Wienen had geuit, maar na de intimidatiepogingen die zijn voorganger Bernt Schneiders ondervond, zal niemand er luchthartig over doen. Wie wil hier straks nog Muggenmeester worden, in de wetenschap dat bodyguards net zozeer bij dat ambt horen als oorbeschermers bij een heimachinist?

Een enkeling weigert mee te gaan in de sfeer van angst en chantage. Een argeloze buur hing een plastic tasje aan de deurknop van Wieners woning en hé! dat zorgde voor commotie. Loos alarm dus. De explosievenopruimingsdienst hoefde de stoofpeertjes niet onschadelijk te maken. Of waren het zelfgebreide sokken? Of een zelfgebreid kogelvrij vest? Ik lees het nergens.

Gewoontegetrouw verval ik in lolbroekerij, maar laat het duidelijk zijn, ook de RaDa-reda is ontdaan door deze verharding van het klimaat in de stad en begaan met Jos Wienen, die voorlopig niet onbevangen langs het Spaarne zal kunnen kuieren of een praatje met een vreemde kan aanknopen zonder op zijn hoede te zijn. Daar kan je alleen maar van gruwen.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

3 reacties op “Geen game”

  1. Tja Marius het is me wat in onze mooie stad. Nu werk ik ook nog eens in dat zelfde stadhuis als onze burgervader en ervaar dus van heel dichtbij hoe hier mee wordt omgegaan. De ene collega denkt ach het waait wel over en de ander is bang en oprecht bang. Dan zijn de grapjes al minder leuk. De politiemannen (tot nu toe mannen) zien er in indrukwekkend uit, het zijn aardige jongens maken een praatje zeggen uiteraard niets over de zaak maar tegelijkertijd kan iedereen nog steeds zo het stadhuis in kuieren. Je komt zonder pasje niet verder dan de balie bij de hoofdingang maar als je een beetje bekend bent en wel eens een vergadering bezoekt ken je meer wegen om binnen te komen. Als de boys er staan weet je dat de burgemeester in the house is dus dat is al makkelijk . Kortom die beveiliging lijkt (voor zo ver zichtbaar) een beetje knullig in ieder geval voor de rest van de bewoners van het oude huis. Ik vraag wel eens aan een onbekende bezoeker dolend in de gangen: zoekt u iemand? Dat zal ik voorlopig maar niet doen.

  2. Marius (RaDa-reda)

    @Rini: En jullie mochten ook ergens anders werken, toch? Laten we hopen dat ze de daders snel kunnen vangen.

  3. We mogen op een andere lokatie werken. Gisteren was er een hele verzameling beveiligers/politie en daar tussendoor mensen die graag wilden trouwen. Het is een aparte gewaarwording. Ik vraag me zo onderhand af of er niet beter voor de burgervader een andere werkplek met slechts 1 toegangsdeur gerealiseerd moet worden als dit nog even voortduurt.. Niet fijn en toegeven aan maar wellicht veiliger voor hem en iedereen in en om het stadhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *